Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Von Winning, Sauvignon Blanc II QBA

Von Winning, Sauvignon Blanc II QBA

€18,50 Prijs per fles

Duitse Sauvignon Blanc van een mooie, elegante stijl. De wijn is fris en zuiver, maar is niet scherp op de tong. In de geur ruik je de aroma’s van kruisbes, asperges en is wat grassig. In de mond heerlijk fris en droog met dezelfde elegante aroma’s met als aanvulling wat exotische tonen.

 

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
  • Klanten geven ons een 9,7
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Weingut Von Winning 

Weingut Von Winning, opgericht in 1812, is vernoemd naar Kapitein Leopold Von Winning. Hij was één van de eigenaren van het wijngoed. De belangrijkste druif van het domein is de Riesling; 80% van de 38 hectare wijngaarden is aangeplant met deze druif. Daarnaast vinden we op de hellingen van het domein Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewürztraminer en Muscatel. Ook Pinot Noir en sinds 2008 Sauvignon Blanc zijn te vinden in het domein van Von Winning.

 

Pfalz

Waar vinden we het Weingut Von Winning? In Pfalz, het op één na grootste wijngebied van Duitsland dat qua landschap veel lijkt op de Elzas. Pfalz ligt tussen de Rijn, het Haardtgebergte en het Pfalzer Wald en grenst zuidelijk aan de Franse Elzas. Over een lengte van 85 kilometer liggen 130 wijndorpen met ruim 23.000 hectare wijngaarden.

Het gebied is een begrensd gebied door de gebergten en bossen, die het gebied beschut tegen regen en westenwinden. De zonuren in dit gebied zijn hoog en daarmee behoort Pfalz tot de warmste wijngebieden van Duitsland. De bodemsoorten zijn o.a. leem, zand, löss, klei, kalk en zandsteen. Het terroir van Pfalz is daarmee zeer geschikt voor de wijnbouw.

 

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc gedijt perfect op de lichtere gronden van de streek, met een hoog gehalte aan zand en kiezel.  Dit levert een heerlijke lichtvoetige en elegante Sauvignon op. Door de koele zomers en het lange groeiseizoen zijn de wijnen mooi zacht en aromatisch van karakter. Deze ‘Sauvignon Blanc II’ is een nieuwe versie van de Sauvignon Blanc, in een wat drogere en frissere stijl, meer richting het type wijn dat ook in de Loirestreek wordt geproduceerd. Een heerlijk glas wit!

 

    

 

Wijnsoort Witte wijn
Land Duitsland
Wijnregio Pfalz
Druivensoort Sauvignon blanc
Oogstjaar Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar!
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 12% vol.
Serveersuggesties Lekker voor op de hand bij de borrel, witte schimmelkazen en frisse salades.
Proefnotities Duitse Sauvignon Blanc van een mooie, elegante stijl. De wijn is fris en zuiver, maar is niet scherp op de tong. In de geur aroma’s van kruisbes, asperges en is wat grassig. In de mond heerlijk fris en droog met dezelfde elegante stijl.
Wijnhuis Weingut Von Winning
Bewaarpotentieel 2-3 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten