Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Grande Cuvée Blanc Brut, 6ltr

Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Grande Cuvée Blanc Brut, 6ltr

€367,50 Prijs per fles

Prachtige mousserende wijn met in de neus mooie tonen van bloesem, toast, verse boter en citrusfruit. In de mond proef je vooral een zachte mousse, niet scherp en verfijnde aroma’s van citrus en vers deeg.

 

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
  • Klanten geven ons een 9,7
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Veuve Ambal

Veuve Ambal is een familiebedrijf dat eind 19de eeuw in het hart van de Bourgogne is ontstaan. Het is nu de grootste producent van Crémant de Bourgogne (‘Champagne’ uit Bourgogne). Marie Ambal, geboren en getogen in Rully, is oprichter van dit wijnhuis. Deze baanbrekende vrouw ontwikkelde de reputatie van mousserende wijnen uit Bourgondië tot ver over de grenzen van de regio.

 

Hoog kwaliteitsniveau

Vandaag wordt het bedrijf geleid door familie van Marie Ambal. Eric Piffaut en zijn zoon  Aurélien gebruiken hun expertise en kennis om de familietraditie van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit voort te zetten. Het kwaliteitsniveau van Veuve Ambal-wijnen is altijd uitzonderlijk geweest. Dat vertaalt zich terug met een indrukwekkende lijst van medailles in de meest prestigieuze competities. Veuve Ambal heeft 250 ha. aan wijngaarden, verspreid over 6 verschillende terroirs. Daarmee is dit wijnhuis een grote speler in de Bourgogne.

 

Crémant de Bourgogne

De druiven voor deze Crémant groeien op een bodem van klei en kalksteen. Na de handmatige oogst worden de druiven meteen geperst. Alleen de eerste persing wordt gebruikt voor het maken van deze Crémant de Bourgogne. Hierin zitten de mooiste smaken en aroma's. De most ondergaat de malolactische gisting in RVS tanks.De tweede gisting vindt plaats in de fles, waarna de wijn 18 maanden rijpt op de gistcellen.

 

   

Wijnsoort Mousserende wijn
Land Frankrijk
Wijnregio Bourgogne
Druivensoort Aligoté, Chardonnay, Pinot Noir
Oogstjaar N.v.t.
Volume 6000 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 11,5% vol.
Serveersuggesties Combineer deze wijn met harde kazen, romige kipgerechten of gewoon op de hand bij de borrel, een feest in je glas!
Proefnotities Prachtige mousserende wijn met in de neus mooie tonen van bloesem, toast, verse boter en citrusfruit. In de mond proef je vooral een zachte mousse, niet scherp en verfijnde aroma’s van citrus en vers deeg.
Wijnhuis Veuve Ambal
Bewaarpotentieel 2-3 jaar
Vat rijping 12 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten