Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Varvaglione, Collezione Privata, Primitivo di Manduria 'Old Vines' DOP

Varvaglione, Collezione Privata, Primitivo di Manduria 'Old Vines' DOP

€28,50 Prijs per fles

Intense rode wijn, diep geconcentreerd. In de geur ruiken we de dikke aroma’s van rijp donker fruit en zwarte bessenjam. Hiernaast vinden we ook aroma’s van specerijen en leer. In de zachte smaak vinden we tonen van zwoel droog fruit en opnieuw de specerijen. Deze Primitivo heeft een lange en zachte afdronk.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Wijnhuis Varvaglione; de balans tussen landschap en traditie

“Onze wijnen zijn een afspiegeling van onze streek: Puglia. Daarom is ons bedrijf geen gebouw waar wijn wordt gemaakt, maar het is een plaats verbonden met het land, haar traditie én de keuken die het mooiste van deze beide biedt!” Aan het woord is Cosimo Varvaglione, eigenaar van het gelijknamige wijnhuis.

 

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Italië

Zuid-Italiaanse wijnboeren hebben alles voor handen om kwaliteitswijnen te maken. Het klimaat is ideaal; de mediterrane zon met lichte zeebries en voldoende water maakt Apulië een waar vakantieoord voor de druivenstokken. Hier geen last van hagelbuien of sneeuw en kou in het voorjaar, maar lekker hangen in de zon en water drinken uit de rotsachtige bodem.

 

Lokale druivensoorten uit Puglia

Eén van de wijnboeren die vroeg de overstap maakte naar het produceren van eigen kwaliteitswijnen is Cosimo Varvaglione. Derde generatie van de familie Varvaglione en als familie geworteld in de hak van de Italiaanse laars. De familie richt zich op het maken van wijn van bijzondere lokale druivensoorten als Negroamaro, Primitivo, Aglianico en Verdeca. 

 

Varvaglione, Collezione Privata, Primitivo di Manduria 'Old Vines' DOP

De 'Collezione Privata' is de topkwaliteit DOC Primitivo di Manduria van Varvaglione 'Vigne e Vini'. De druiven komen van oude wijnstokken van meer dan 50 jaar oud en alleen de beste kwaliteit wordt persoonlijk geselecteerd door wijnmaker en eigenaar Cosimo Varvaglione.

 

 

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Puglia
Druivensoort Primitivo
Oogstjaar 2019
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 15% vol.
Serveersuggesties Combineert prachtig met krachtig rijke gerechten zoals stoofpotten en gegrild vlees. Eveneens past deze wijn prima bij wat pittigere gerechten en harde kaassoorten.
Proefnotities Intense rode wijn, diep geconcentreerd. In de geur ruiken we de dikke aroma’s van rijp donker fruit en zwarte bessenjam. Hiernaast vinden we ook aroma’s van specerijen en leer. In de zachte smaak vinden we tonen van zwoel droog fruit en opnieuw de speceri
Wijnhuis Varvaglione, Vigne e Vini
Bewaarpotentieel 5-8 jaar
Vat rijping 14 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten