Een zachte en volle Pinotage. In de geur zoet fruit, zoals cranberries en frambozen, rijpe pruimen en wat kruidigheid; peper en vanille. Frisse en volle smaak, fijn fruit en een vleugje tabak en rokerig, aards. Een zuurtje na. Een heerlijke rode wijn met een speelse harmonie tussen hout en fruit!
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Wijnhuis Spier
We nemen je mee naar het jaar 1692, de beginjaren van de kolonie op de Kaap. In dat jaar stichtte de Duitse kolonist Arnout Janz het wijnhuis. Hij zag kansen voor wijnbouw had en plantte de eerste druivenstokken. In 1767 werd de wijnkelder gebouwd, één van de oudste wijngebouwen van de Kaap en nog steeds in het trotse bezit van het domein.
Wijnen met identiteit
Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika. En ook het aantal hectare wijngaard is gegroeid, van 100 naar 400 hectare. Het wijnmakersteam staat onder leiding van chef wijnmaker Frans Smit. De wijnmakers van Spier hebben over de wereld stage gelopen om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken. Spier maakt nog altijd wijnen met een eigen identiteit. De wijnen hebben diepgang, maar het accent ligt ook op fruit.
Stellenbosch
Wijngebied Stellenbosch staat onder invloed van de nabijgelegen koele oceaan. In een warm land als Zuid-Afrika zorgt dit voor ideale omstandigheden voor de druiven. De koelte van de oceaan zorgt er namelijk voor dat de druiven niet te snel rijpen en goede zuren opbouwen. Dat geeft de wijnen frisheid en spanning.
Pinotage
Pinotage, dé druif die in Zuid-Afrika geboren werd, is een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. Het is geen gemakkelijke druif, maar als je goed met de druif weet om te gaan, kan dat resulteren in prachtige wijnen. Dat is bij Spier Estate goed gelukt! De druiven worden heel rijp geoogst en daarna weken ze 2 dagen op een lage temperatuur op de schillen. Het sap neemt daardoor de kleur en zachte tannines van de schillen op. 20% van de wijn rijpt daarna 8 tot 10 maanden op Frans eiken voor meer diepgang en complexiteit. Het resultaat: een heerlijk rode wijn met een speelse harmonie tussen hout en fruit!
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Zuid-Afrika |
Wijnregio | Stellenbosch |
Druivensoort | Pinotage |
Oogstjaar | Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar! |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 15-18°C |
Alcoholpercentage | 14,5% vol. |
Serveersuggesties | Prachtige combinatie met gemarineerde lamskoteletten van de grill, hamburger met gekarameliseerde uien of zachte kazen. |
Proefnotities | In de geur zoet fruit, zoals cranberries en frambozen, rijpe pruimen en wat kruidigheid; peper en vanille. Frisse en volle smaak, fijn fruit en een vleugje tabak en rokerig, aards. Een zuurtje na. |
Wijnhuis | Spier |
Bewaarpotentieel | 3-4 jaar |
Vat rijping | Ja, 20% rijpt 8 tot 10 mnd. op Frans eikenhout |
Allergenen | Bevat Sulfieten |