Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pio Cesare, Barbera d'Alba DOC
Topwijn

Pio Cesare, Barbera d'Alba DOC

€24,50 Prijs per fles

In de neus fijne aroma’s van rijpe zwarte kers en een beetje vanille. Lekker zwoel en verleidelijk. De smaak is echter puur en krachtig, eveneens met tonen van zwarte kers en vanille, maar dit wordt aangevuld met chocolade en wat houtrook.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Pio Cesare

Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de Piemonte. Gevestigd in Alba, de ‘wijnhoofdstad’ van deze regio Langhe, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort.

 

Wijnstreek Piemonte

Piemonte, liggend op de uitlopers van de Ligurische Alpen, is één van de beste Italiaanse wijnstreken gezien. De drie belangrijkste wijngebieden in Piemonte zijn Langhe, Roero en Monferrato. Een bijzonder sterk punt van Piemonte is de verscheidenheid aan druiven en het eigen karakter van deze druiven. Denk aan de Nebbiolo, de Barbera en de Dolcetto. Deze druiven passen het beste bij het klimaat en de ondergrond van de streek.

 

Barbera d’Alba

De Barberadruif met zijn bijzondere combinatie van spetterend fruit en frisse, levendige zuren. De Barbera wordt als regel geplukt in de eerste week van oktober, als hij mooi rijp en rijk aan suiker is. De Barbera van Pio Cesare is afkomstig van wijngaarden die zich direct naast de wijngaarden bevinden waar de Nebbiolo staat, in het gebied waar ook de Barolo wordt gemaakt. Dat verklaart de bijzondere kracht en diepgang van deze Barbera, terwijl de wijn ook een mooie rijpheid en elegantie heeft.

 

De gisting duurt zo’n 10 tot 12 dagen op een temperatuur van ongeveer 25 graden, om het fruit in de wijn te behouden. Vervolgens rijpt hij twee jaar op Frans eiken, deels op barrique, deels op grotere vaten. Daarmee blijft hij in balans, met die bijzondere combinatie van kracht, fruit en frisheid.

 

 

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Piemonte
Druivensoort Barbera
Oogstjaar 2019
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14,5% vol.
Serveersuggesties Past mooi bij eendenborst, confit de canard, hert en haas of rijpe kazen.
Proefnotities In de neus fijne aroma’s van rijpe zwarte kers en een beetje vanille. Lekker zwoel en verleidelijk. De smaak is echter puur en krachtig, eveneens met tonen van zwarte kers en vanille, maar dit wordt aangevuld met chocolade en wat houtrook.
Wijnhuis Pio Cesare
Bewaarpotentieel 8-10 jaar
Vat rijping 24 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten