Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Monzio Compagnoni Franciacorta Brut DOCG

Monzio Compagnoni Franciacorta Brut DOCG

€19,50 Prijs per fles

Heerlijk frisse mousserende wijn met een volle mousse in de mond. In de neus vind je aroma’s van perzik, appel en toast. In de mond dezelfde frisse aroma’s waarin de appel overheerst.

 

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Monzio Compagnoni

Gelegen in Adro tussen de prachtige heuvels van Franciacorta, in een boerderij uit 1400, ligt  Monzio Compagnoni Azienda Agricola. Eén van de meest dynamische wijnmakerijen die actief is in Franciacorta en Bergamasco. In de wijngaarden zijn aangeplant Chardonnay, Pinot Bianco en Pinot Grigio, Merlot en Cabernet Sauvignon, Pinot Nero en Moscato di Scanzo druiven, waarmee ze wijnen produceren van Franciacorta en Bergamasca.

 

Méthode Traditionelle

De wijnmaker van Monzio Compagnoni, Marcello, heeft al 30 jaar ervaring in het bereiden van wijnen. Met passie en ervaring heeft hij een belangrijke aandeel in de wijnwereld weten te veroveren. De Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Champagne wijnen, gemaakt volgens de Méthode Traditionelle. Belangrijkste druiven zijn de Chardonnay en/of de Pinot Nero. Deze moeten voor minstens 50% aanwezig zijn. Deze mag aangevuld worden met Pinot Bianco.

 

Franciacorta

Het Franciacorta gebied is gelegen in de provincie Brescia. De producenten in deze regio slaagden erin Franciacorta op de kaart te zetten als één van de beste mousserende wijnen ter wereld. In 1995 werd dit streven 'bekroond' met de DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden.

 

Millesimato

Franciacorta Riserva is een Millesimato, gemaakt van druiven uit 1 oogstjaar, en moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt - vanaf het moment van de oogst - alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

 

  

Wijnsoort Mousserende wijn
Land Italië
Wijnregio Lombardije
Druivensoort Chardonnay
Oogstjaar 2019
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 13% vol.
Serveersuggesties Lekker met zeevruchten, kreeft of gewoon op de hand bij de borrel.
Proefnotities Heerlijk frisse mousserende wijn met een volle mousse in de mond. In de neus vind je aroma’s van perzik, appel en toast. In de mond dezelfde frisse aroma’s waarin de appel overheerst.
Wijnhuis Monzio Campagnoni
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping Geen, 60 maanden op fles
Allergenen Bevat Sulfieten