Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Monmarthe,'Privilege' Champagne Brut

Monmarthe,'Privilege' Champagne Brut

€35,95 Prijs per fles

Prachtige Champagne met een intense geur van rijp geel fruit en vers deeg. Wat nootachtig in de mond en een volle en zachte mousse. Lekker verfrissende smaak.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving
 

Monmarthe

Champagnehuis Monmarthe, een familiebedrijf uit 1737, heeft 17 ha. wijngaarden in een dorpje net ons Reims, in het hart van de Champagnestreek. Alle wijngaarden vallen in het Premier Cru gebied. Monmarthe gebruikt alleen de eigen druiven voor het ontwikkelen van hun champagne.

 

Wijngaarden

Vanaf 1737 heeft de familie al wijngaarden in bezit. Hun druiven verkochten ze aan grote champagnehuizen. Vanaf 1930 heeft Monmarthe zich toegelegd op het zelf maken van champagne volgens de Methode Traditionelle.

 

Champagnestreek

De Champagnestreek is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en staat wereldwijd bekend om zijn mousserende wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en geschikt voor de verbouw van de druiven die van oudsher in champagne verwerkt worden: Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay. Leuk weetje, Champagnewijnen hoeven als uitzondering geen 'Appellation Contrôlée' op het etiket te vermelden.

 

  

Wijnsoort Mousserende wijn
Land Frankrijk
Wijnregio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Oogstjaar N.v.t.
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 12% vol.
Serveersuggesties Als aperitief bij de borrel, lichte voorgerechten of zeevruchten.
Proefnotities Prachtige Champagne met een intense geur van rijp geel fruit en vers deeg. Wat nootachtig in de mond en een volle en zachte mousse. Lekker verfrissende smaak.
Wijnhuis Monmarthe
Bewaarpotentieel 8-10 jaar
Vat rijping 48 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten