Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Farnese Vini, Vanita Pecorino IGT

Farnese Vini, Vanita Pecorino IGT

€6,95 Prijs per fles

Witte wijn gemaakt van de lokale druivensoort uit de Abruzzen, de Pecorino. Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. Aroma’s van peren en wat kruidigheid. Lekker frisse wijn!

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Farnese Vini

Farnese Vini is een professioneel wijnbedrijf dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis uit Zuid-Italië. Ze zijn diverse keren uitgeroepen tot beste wijnproducent van Italië en diverse wijnen hebben medailles en internationale trofeeën gekregen. Mede daardoor hebben ze nationale en internationale bekendheid gekregen. Hun thuisbasis is Castello Caldora, een kasteel uit de 16de eeuw in de Abruzzen, waar de geschiedenis nog springlevend is.

 

Hoogste kwaliteit ingrediënten

De wijnmakers van Farnese Vini gebruiken de hoogste kwaliteit ingrediënten voor hun wijnen. Daarbij maken ze gebruik van lokale druivenrassen, waaronder de Pecorino. De wijngaarden van dit wijnhuis strekken zich uit in Abruzzen, Puglia, Basilicata, Campania en Sicilië.

 

Zorg en aandacht tijdens het wijnmaken

De druiven worden handmatig geoogst, het liefst in de frisse ochtenduren, zodat de druiven hun maximale aromatische complexiteit behouden. De onbeschadigde trossen gaan gelijk door naar de kelder en worden daar toevertrouwd aan de deskundige handen van de wijnmakers. Dan start het proces van vinificatie. Bij het wijnmaken besteden ze veel zorg en aandacht aan details, daarmee willen ze ‘de smaak en geur van ons land in het glas krijgen,’ aldus de wijnmakers. 

 

Pecorino

Pecorino is een autochtone druivensoort uit de Abruzzen. De trossen zijn klein en de productie per hectare is laag. 80% van de wijn rijpt in RVS tanks en de overige 20% in eikenhouten vaten.

 

Wijnsoort Witte wijn
Land Italië
Wijnregio Abruzzen
Druivensoort Pecorino
Oogstjaar 2022
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 12,5% vol.
Serveersuggesties Deze wijn is heerlijk als aperitief en bij visgerechten.
Proefnotities Witte wijn gemaakt van de lokale druivensoort uit de Abruzzen, de Pecorino. Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. Aroma’s van peren en wat kruidigheid. Lekker frisse wijn.
Wijnhuis Farnese Vini
Bewaarpotentieel 2 jaar
Vat rijping Op eikenhout
Allergenen Bevat Sulfieten