Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Excelsior, Cabernet Sauvignon

Excelsior, Cabernet Sauvignon

€7,95 Prijs per fles

Lekkere en stevige rode wijn uit Zuid Afrika. Stevig maar niet wrang met de heerlijke geur van chocolade, zwarte bes en wat kruidigheid in de neus. In de mond is het een volle en krachtige rode wijn, maar zacht van karakter.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
  • Klanten geven ons een 9,7
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Excelsior, dichtbij mens en natuur

Een mooi verhaal maakt de wijn nog lekkerder, en dat is zeker van toepassing op de wijnen van Excelsior. Al vanaf de start van onze wijnwinkel maken de wijnen van familie de Wet deel uit van ons assortiment. Onlangs volgde Peter de Wet zijn vader Freddie op en is daarmee de 5de generatie in het familiebedrijf.

 

Natuurlijk productieproces

We hebben ze niet alleen vanwege hun hoogstaande kwaliteit uitgekozen, maar ook omdat de wijnmakers zoveel waarde hechten aan een zo natuurlijk mogelijk productieproces. Al in de jaren ’70 namen ze radicaal afstand van bestrijdingsmiddelen onder het motto: ‘Ons sny ’n lat vir ons eie gat’ (‘Graaf niet je eigen graf’). De druivenpluk wordt helemaal met de hand gedaan, want ze vinden het onverantwoord om in een land met zoveel werkloosheid over te stappen op machines.

 

Wijnen uit Robertson, Zuid-Afrika

De familie maakt al 150 jaar lang wijnen in Robertson, Zuid-Afrika. De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen.

 

Nemen van verantwoordelijkheid

In 2008 bezochten we het wijnhuis en daar viel ons op dat de familie de Wet zich goed bewust is van hun maatschappelijk rol in de regio. ‘If the poor don’t eat, the rich don’t sleep well’, legt Peter uit. Excelsior zorgt namelijk voor veel werkgelegenheid, maar daar blijft het niet bij.

 

Alle werknemers wonen met hun gezinnen op het landgoed, ze krijgen een eigen huis met (moes)tuin. De kinderen krijgen scholing. Eénmaal per jaar worden de lonen uitbetaald, waarvan de kosten voor het levensonderhoud wordt afgehaald. Dit gebeurt meestal een aantal weken voor de kerst, waarna de gezinnen op familiebezoek kunnen, meestal elders in het land. In februari komen de gezinnen weer terug om het werk weer op te pakken.

 

 

Je vraagt je misschien af welke van de wijnen van Excelsior onze favoriet is. Nou, dat is al heel lang deze Cabernet Sauvignon, een heerlijk volle wijn. Krachtig, maar niet hard, lekker zacht en mond vullend met aroma’s van zwarte bes.

Wijnsoort Rode wijn
Land Zuid Afrika
Wijnregio Robertson
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Oogstjaar Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar!
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 14,5% vol.
Serveersuggesties Voor de liefhebber van stevige wijnen is deze Excelsior erg fijn bij de borrel. De wijn is eveneens goed te combineren met vleesgerechten van de grill en wat pittige gerechten.
Proefnotities Lekkere en stevige rode wijn uit Zuid Afrika. Stevig maar niet wrang met de heerlijke geur van chocolade, zwarte bes en wat kruidigheid in de neus. In de mond is het een volle en krachtige rode wijn, maar zacht van karakter.
Wijnhuis Excelsior
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten