Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cantine Lenotti, Pinot Grigio delle Venezie

Cantine Lenotti, Pinot Grigio delle Venezie

€11,50 Prijs per fles

Mild frisse witte wijn met een mooie geur van ananas, peer en meloen. Lekker sappig van smaak ondersteund door dezelfde aroma’s. Een feestje in je glas.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Cantine Lenotti

Al tientallen jaren zijn onze best verkochte wijnen van Cantine Lenotti. En niet voor niets, stuk voor stuk zijn het kwaliteitswijnen van vooral lokale druivenrassen. Hier ligt dan ook het hart van eigenaar Claudio Lenotti, prachtige wijnen maken met aandacht voor de streek die al duizenden jaren leeft van de wijnbouw. 

 

 

Wijngebied Veneto

Het gebied Veneto is vooral bekend van één van de mooiste wijnen van Italië: Amarone! Maar vergeet ook de Ripasso niet, zijn kleine broertje. Beide gemaakt van druivenrassen als Corvina, Rondinella en Molinara. Rassen die Cantine Lenotti ook gebruikt voor andere, prachtige rode wijnen.

 

Zuivere karakter van de wijnen

Voor witte wijnen wordt vooral gebruikt gemaakt van Garganega, Cortese of Trebbiano. Een andere kracht van Lenotti is dat zij geen sulfiet toevoegen, of ten minste minimaal. Dit zuivere karakter vind je in elke wijn van hen terug. Klanten die snel hoofdpijn van rode wijn krijgen, kunnen gerust deze Rosso Passo eens proberen. Geregeld krijgen wij de reactie terug dat ze geen last hadden bij het drinken van één van de wijnen van Lenotti.

 

Wijnsoort Witte wijn
Land Italië
Wijnregio Veneto
Druivensoort Pinot Grigio
Oogstjaar 2022
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 12,5% vol.
Serveersuggesties Lekker bij de borrel, charcuterie, salades en zachte kazen.
Proefnotities Mild frisse witte wijn met een mooie geur van ananas, peer en meloen. Lekker sappig van smaak ondersteund door dezelfde aroma’s. Een feestje in je glas.
Wijnhuis Cantine Lenotti
Bewaarpotentieel 1-2 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten