Cantine Lenotti
Al jaren zijn onze best verkochte wijnen van Cantine Lenotti (sinds 1906). En niet voor niets, stuk voor stuk zijn het kwaliteitswijnen van vooral lokale druivenrassen. Hier ligt dan ook het hart van eigenaar Claudio Lenotti, prachtige wijnen maken met aandacht voor de streek die al duizenden jaren leeft van de wijnbouw. Dat gebied ligt voornamelijk rond het Garda meer in Noord-Italië, maar ook in de uitlopers van de Alpen ten noorden van de stad Verona.

Wijngebied Veneto
Het gebied Veneto is vooral bekend van één van de mooiste wijnen van Italië: Amarone! Maar vergeet ook de Ripasso niet, zijn kleine broertje. Beide gemaakt van druivenrassen als Corvina, Rondinella en Molinara. Rassen die Cantine Lenotti ook gebruikt voor andere, prachtige rode wijnen. Voor witte wijnen wordt vooral gebruikt gemaakt van Garganega, Cortese of Trebbiano. Een andere kracht van Lenotti is dat zij geen sulfiet toevoegen, of ten minste minimaal. Dit zuivere karakter vind je in elke wijn van hen terug.
Appassimento
Appassimento is een eeuwenoude manier van wijnmaken uit Italië. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. Waarvan de Amarone en Ripasso de bekendste zijn! De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug!