Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Carlos Serres, Rioja Gran Reserva DOC

Bodegas Carlos Serres, Rioja Gran Reserva DOC

€17,50 Prijs per fles

Prachtige rode wijn van het oudste wijnhuis uit de Rioja. Fijne en complexe aroma’s van rijp zwart fruit in de neus met daarnaast vanille en kaneel. Een heerlijk fluweelzachte wijn met een harmonieus frisse afdronk.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Haro, de stad waar wijn op één staat

Glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden met op de achtergrond het schilderachtige decor van de bergen. Dat is waar de wijnmakers van Carlos Serres op uitkijken. Aan de andere kant zien ze Haro, een historische stad met authentieke café’s, zonovergoten terrassen, fonteinen, nauwe straatjes met statige huizen en prachtige eeuwenoude gevels.

 

Dat de Fransman Carlos Serres zich in 1896 in Haro wilde vestigen, stond als een paal boven water. Haro ligt in de Rioja Alta, de bekendste wijnregio van Spanje, op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Bilbao. Door de aanleg van de spoorlijn naar Bilbao is het in die tijd al een welvarende en invloedrijke Spaanse stad. De omstandigheden voor het verbouwen van druiven zijn ideaal. De Atlantische invloeden zorgen ervoor dat het er koel is. En er valt nauwelijks regen. Die omstandigheden blijven ook bij Franse wijnmakers als Carlos Serres niet onopgemerkt. Hij laat zijn oog vallen op het beroemde Barrio de La Estacion, een fraai pand naast het station in Haro. Hij weet: ‘Hier wil ik mijn wijnhuis vestigen. Het is de perfecte plaats om echte kwaliteitswijnen te maken.’ Door zijn komst en die van andere Franse collega’s groeit Haro uit tot één van de belangrijkste wijncentra ter wereld.

 

 

 

Tradities

In zijn prachtige historische wijnhuis in Haro maakt Carlos Serres typische Rioja wijnen, maar dan met een Frans tintje. In de regio werden al eeuwenlang zware tempranillo wijnen gemaakt. Met nieuwe eigentijdse technieken en door de tempranillo te combineren met andere druifsoorten introduceerde Serres andere wijnsoorten met ook prachtige witte wijnen. Dat hij hiermee succes boekt, blijkt als het wijnhuis halverwege de twintigste eeuw uit het historische pand in het centrum van Haro groeit. Het is een afscheid van een bijzondere locatie, maar Carlos Serres krijgt er een adembenemend uitzicht voor terug. Het wijnhuis verhuist naar de rand van de stad en bevindt zich tussen het beste van de twee wijnwerelden. Aan de ene kant is er een prachtig uitzicht over de wijngaarden op de glooiende heuvels. Aan de andere kant is de Rioja wijnhoofdstad dichtbij.

 

Batalla del Vino

Wijn staat centraal bij alles wat in en rondom Haro gebeurt. En tradities op dit gebied moeten in
stand worden gehouden. De Batalla del Vino, ofwel het wijngevecht, is er één van. Ooit ontstaan tijdens een overvloed aan wijn bij een picknick tijdens een pelgrimstocht. Tegenwoordig een groot evenement. Ieder jaar trekken op 29 juni alle inwoners, in het wit gekleed en met een rode sjaal, uit de stad naar de berg Ermita de San Felices. vijf kilometer verderop. Vrachtwagens vol wijn staan daar klaar om de meegenomen waterpistolen en emmers te vullen voor een waar wijngevecht. Zodra de vlag door de burgemeester te paard op de top van het slagveld is geplaatst, barst het los. Er wordt met wijn gegooid, gesproeid en gespoten net zolang tot iedereen doorweekt is en de wijn op is.

Wijnsoort Rode wijn
Land Spanje
Wijnregio Rioja
Druivensoort Tempranillo
Oogstjaar 2014
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 13,5% vol
Serveersuggesties Lekker bij de borrel met een kaasplank, bij gegrild vlees, wild of stoofpotjes.
Proefnotities Prachtige rode wijn van het oudste wijnhuis uit de Rioja. Fijne en complexe aroma’s van rijp zwart fruit in de neus met daarnaast vanille en kaneel. Een heerlijk fluweelzachte wijn met een harmonieus frisse afdronk.
Wijnhuis Bodegas Carlos Serres
Bewaarpotentieel 10-12 jaar
Vat rijping 36 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten