De ziel van de wijnfles - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Ontvang 1 á 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Feb 2024

Waarom zit er een bol onderin de fles?

De ziel van de fles! Hoe dieper de ziel, hoe beter de wijn! Sorry, dat was totale onzin, één van de hoofdwijnmythes. Er gaan verschillende verhalen rond waarom die bolling in de fles zit. Het eerste gaat over glasblazers die vroeger de flessen maakten. Door het blazen ontstond aan de onderkant een bolling. Deze moest terug worden geduwd, zodat de fles rechtop kon staan. Ook op een ruw oppervlak blijft een fles met een holling stabieler staan. Daarom zit er een holletje aan de onderzijde.


Het tweede verhaal gaat over de functie dat bezinksel zo netjes onderin de fles blijft liggen bij het inschenken van de wijn. Op zich klopt dit wel, maar of ’t nou alleen daarvoor is gemaakt? De meeste wijnen hebben namelijk helemaal geen depot meer...