Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 3404 DO Somontano blanco
NIEUW

3404 DO Somontano blanco

€7,75 Prijs per fles

Rijke witte wijn met aroma’s van rijp tropisch fruit, bloemen en een vleugje citrus. Verfijnde zuren en wat dikte in de smaak.  

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Bodega Pirineos

Bodega Pirineos In het noordoosten van Spanje, tegen de Franse grens, vind je het wijngebied Somontano. De wijngaarden liggen tegen de uitlopers van de Pyreneeën op een hoogte van 350 tot 750 meter. Somontano betekent letterlijk ‘onder de bergen’. Door deze hoge ligging is het verschil tussen dag en nachttemperatuur groot en dit zorgt weer voor een optimale rijping van de druiven.

 

Wijnen uit Somontano

In 1993 start Bodega Pirineos. 150 kleine wijnboeren bundelen hun krachten om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Met 700 hectare aan wijngaarden, verspreid over Somontano, heeft Bodega Pirineos een schat in handen. Hoofdwijnmaker Jesús Astrain werkt al vanaf de start van Pirineos samen met zijn team aan hoge kwaliteit wijnen. Hij is momenteel één van de bekendste namen in Somontano en een begrip in de wijnwereld.

 

3404 DO Somontano

De berg Pico El Aneto is de hoogste berg van de Pyreneeën, met een hoogte van 3404 meter. De naam van deze wijn is gebaseerd op deze berg.

  

  

  

Wijnsoort Witte wijn
Land Spanje
Wijnregio Somontano
Druivensoort Chardonnay, Gewürztraminer
Oogstjaar 2022
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 13,5% vol.
Serveersuggesties Koel geserveerd heerlijk op het terras. Mooi in combinatie met rijke visgerechten, zachte en blauwschimmel kazen, gebakken en gegrilde groentes.
Proefnotities Rijke witte wijn met aroma’s van rijp tropisch fruit, bloemen en een vleugje citrus. Verfijnde zuren en wat dikte in de smaak.
Wijnhuis Bodega Pirineos
Bewaarpotentieel 2 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten