Montalvo Wilmot

Montalvo Wilmot heeft een boeiende geschiedenis en staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie in de Spaanse wijnwereld. Het wijnhuis is opgericht door Richard Wilmot, een Australische wijnmaker, en Luisa Montalvo, een Spaanse oenoloog. Hun samenwerking combineert de expertise en passie voor wijnmaken van beide individuen.

Lees meer

Nieuw
16%korting
korting
Montalvo Wilmot Montalvo Wilmot, Quitos de la Tejera
Montalvo Wilmot
Montalvo Wilmot, Quitos de la Tejera
€8,95 €7,50 Prijs per fles
Montalvo Wilmot
Montalvo Wilmot, Verdejo
€8,95 €7,50
Nieuw
16%korting
korting
Montalvo Wilmot Montalvo Wilmot, Verdejo
Montalvo Wilmot
Montalvo Wilmot, Verdejo
€8,95 €7,50 Prijs per fles

Wijnhuis Montalvo Wilmot

De wijnmakerij van familie Montalvo Wilmot dateert uit het einde van de 19e eeuw en is in het jaar 2000 gerestaureerd en opnieuw ingericht. Hierbij zijn traditie en moderne snufjes gecombineerd met technieken uit Bordeaux en Castilla-La Mancha.

De wijnmakerij maakt gebruik van roestvrij stalen tanks met temperatuurregeling, een set van vier traditionele betonnen tanks, een rijpingsruimte met meer dan 600 Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten waarin onze beste wijnen rusten.

 

Wijngaarden in La Mancha

Op de 40 ha wijngaarden in de wijnstreek La Mancha groeien de druivensoorten Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Syrah. Voor witte wijn is dit Verdejo. Op een hoogte van bijna 700 meter met de rivier de Guadiana er slingerend doorheen. De wijngaarden liggen in een koel gebied, naast het Peñarroya-stuwmeer en omgeven door heuvels. Harde kalksteen-, mergel- en kleigronden vormen een belangrijk onderdeel van het terroir.

 

Wijn en schapenkaas

Naast wijngaarden heeft de familie Montalvo Wilmot 1.600 schapen die vrij grazen. Van hun melk wordt heerlijke schapenkaas gemaakt.

 

Internationale erkenning

Hoewel Montalvo Wilmot een relatief jong wijnhuis is, heeft het al internationale erkenning gekregen voor zijn wijnen. Ze hebben prijzen gewonnen op verschillende prestigieuze wijncompetities en hebben een groeiende aanwezigheid op zowel nationale als internationale markten.