Bodegas y Viñedos Tobelos

In de schaduw van de bergen van Cantabrië ligt wijnhuis Tobelos, in het hart van de bekende wijnstreek La Rioja. De rivier de Ebro omringt de heuvel waar het wijnhuis op is gelegen.

 

Wijnstreek Rioja

Wijnstreek Rioja staat bekend om het ideale klimaat voor het verbouwen van druiven. De 55 hectare wijngaarden van Tobelos liggen in Rioja Alta. De wijngaarden zijn verdeeld over 80 landgoederen. Elk kleine en unieke percelen met wijngaarden tussen de 30 en 90 jaar oud.

Lees meer

Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €8,95
nieuw
18%korting
korting
Bodegas y Viñedos Tobelos Tobelos Blanco DOC Rioja
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €8,95 Prijs per fles
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95 Prijs per fles

Wijnmakerij

De wijnmakerij is gesitueerd in een prachtig gebouw. Een traditie in Rioja, waar veel wijnhuizen een artistiek meesterwerk van hun wijnhuis maken. Inspiratie voor het wijnhuis is een oude steeneik die op hun grondgebied stond. Deze is verwerkt in het ontwerp en symboliseert de eerbied voor de natuur van Viña Tobelos.

 

Proces van wijnmaken

De vinificatie begint al in de wijngaard. De eerste selectie van de druiven vindt in de wijngaarden plaats en zorgt ervoor dat alleen de beste druiven de wijnmakerij binnengaan. De geoogste druiventrossen worden bij binnenkomst met de hand geselecteerd en gaan daarna de ontstemmer in, waar de stelen verwijderd worden en de losse druiven in de beste staat verder verwerkt worden tot wijn.

 

Houtrijping

In de kelders van Tobelos liggen 800 eikenhouten vaten. Deze vaten worden elke vier jaar vernieuwd en met grote zorg uitgekozen. Na de houtrijping rusten de flessen rode wijn in rekken om het rijpingsproces te voltooien.