Wat is het verschil tussen rode en witte wijn? - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Onze winkel is weer open aan de Amersfoortsestraat!

Je bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en maandag: Gesloten

Bekijk hier onze actuele openingstijden rondom de feestdagen.

12 Feb 2024

Wat is het verschil tussen witte en rode wijn?

Wijn begint bij de druif. Die sappige besjes hebben in de zon gehangen om suikers aan te maken. Ook krijgt de schil van de groene bes in de laatste weken een andere kleur. Rode druiven hebben rode én blauwe kleurstoffen in de schil (de samenstelling hangt af van het ras), witte druiven zijn geel of licht groen. De kleur van de druif zit dus in de schil, snij een druif maar eens doormidden. Je zit dat het vruchtvlees helder van kleur is.

 

Naast de kleur zitten er in de schillen ook andere stoffen als wat tannine en geur & smaakstoffen. Bij rode wijn laten ze de schillen in het sap weken. Hoe lang de schillen weken in het sap, hoe roder de wijn. Ook komen er zo meer smaak en geurstoffen in de wijn. Daarom hebben rode wijnen ook vaak wat meer geur dan witte wijnen. Doe je geen rode schilletjes bij de wijn ét voilà, witte wijn. Of je doet schillen van de witte druiven bij de wijn, de wijn wordt wat geler, maar heeft meer aroma en smaak. En als je nou de schilletjes van de rode druiven heeeeeel kort laat weken………….iets met een ‘r’ en ‘osé’.