Wijnblog - Meer over... alcoholvrije wijn - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Onze winkel is weer open aan de Amersfoortsestraat!

Je bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en maandag: Gesloten

Bekijk hier onze actuele openingstijden rondom de feestdagen.

05 Feb 2024

Meer over... alcoholvrije wijn

In deze periode van het jaar is er veel vraag naar alcoholvrije alternatieven. Gelukkig zijn er mooie pareltjes in deze groeiende markt! We geven je via deze blog graag wat meer info over alcoholvrije wijn. Van praktisch iedere druivensoort kan een alcoholvrije wijn gemaakt worden. Want alcoholvrije wijn is in de basis een ‘gewone’ wijn. Om een best mogelijke smaak van alcoholvrije wijn te realiseren, worden druivensoorten gebruikt die van zichzelf al veel body en aroma hebben. Deze aanwezige body compenseert dan als ware de afwezigheid van alcohol in de wijn.

 

Wijn zonder alcohol

In feite is alcoholvrije wijn qua bestandsindeling een normale wijn. Het bestaat feitelijk uit exact dezelfde ingrediënten. Na de vinificatie begint het proces om de alcohol uit de wijn te halen. Daarmee is de wijn officieel eigenlijk geen wijn meer, maar voor het gemak noemen we het toch alcoholvrije wijn. Er zijn verschillende methoden om de alcohol uit de wijn te halen, maar het resultaat is in alle gevallen hetzelfde: de wijn bevat nagenoeg geen alcohol meer. Omdat er een hele kleine kans bestaat dat er nog een restje alcohol is achtergebleven, vind je op deze flessen meestal de volgende vermelding: < 0,5% alcohol.

 

Wat kun je verwachten van alcoholvrije wijn?

Over het algemeen smaakt wijn zonder alcohol namelijk anders (meestal wat zoeter) dan een reguliere wijn. Dat heeft alles te maken met het productieproces en het onttrekken van de alcohol, waardoor de suikers in de wijn nadrukkelijker aanwezig zijn en niet meer gemaskeerd worden door de alcohol. Probeer bijv. eens de wijnen van Pugibet 'Born to be free'.

 

De alcoholvrije wijnen waar koolzuur aan toegevoegd zijn, komen qua smaak het dichtst in de buurt van wijn. Een voorbeeld van een bij ons veel verkochte alcoholvrije wijn met bubbels is de Vendome Mademoisselle

 

Proef en ontdek zelf

Alcoholvrije wijn komt dus in de buurt van normale wijn, maar smaakt nooit exact zoals een reguliere wijn. Dat betekent echter niet dat alcoholvrije wijn niet lekker is. Inmiddels hebben we al heel veel alcoholvrije wijnen geproefd. De wijnen waar wij over te spreken zijn vind je in onze assortiment. En we blijven uiteraard doorzoeken naar nieuwe wijnen. Ons advies is, proef en ontdek zelf welke wijn past bij jou smaak. Veel plezier!

 

Ps. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een culinaire vruchtensap, eventueel aangevuld met bruiswater kun je daar ook een prachtig drankje van maken. Of een Sparkling Juicy Tea, gemaakt met thee als basis.