Het wijnhuis: Villa Conchi
De naam Conchi is een eerbetoon aan een vrouw die een bron van inspiratie was voor haar zoon. Moeder Conchi stierf te vroeg om de kwaliteitswijnen van haar zoon, Javier Galerreta, mee te maken.
Spaanse mousserende wijn uit Penedès
Javier staat aan de basis van Villa Conchi en heeft een visie dat zijn familie Bodega (wijnhuis) hoogwaardige wijnen kan produceren. Zijn visie is werkelijkheid geworden. De wijngaarden van dit wijnhuis staan in Rioja Alavesa, maar ook in het hart van de Penedès, de wijnstreek waar de beroemde Spaanse Cava vandaan komt.
Alcoholvrije 'Cava'
De druiven worden met de hand geplukt en van elke druivensoort wordt afzonderlijk wijn gemaakt. De alcohol wordt verwijderd door de zogenaamde Spinning-Cone-methode. Met deze zachte methode verdampt de alcohol, terwijl de aroma's en de smaak behouden blijven. De druiven komen van meer dan 25 jaar oude wijnstokken.
