Saladini Pilastri

Graaf Saladini Pilastri is de naamgever van het wijnhuis Saladini Pilastri. Dit wijnhuis heeft een lange historie van maar liefst 1000 jaar. De 320 hectare aan wijngaarden liggen op de heuvels van Monteprandone, Porto d’Ascoli en Spinetoli in de Italiaanse Marken. De bodem bestaat hier uit  leem en kalksteen. Eerder werd gewerkt volgens het oude systeem van ‘mezzadria’, een pachtsysteem waarbij de wijnboeren hun grond pachtten bij de graaf en hun druiven na de oogst bij hem inleverden.

Lees meer

Fijne wijn
Saladini Pilastri Saladini Pilastri Falerio
Saladini Pilastri
Saladini Pilastri Falerio
€7,95 Prijs per fles

Biologische wijnen

Begin 1990 is het wijnhuis overgestapt op biologische wijnen. Dat was een ingrijpende en moedige beslissing. De visie van dit wijnhuis ziet het ecosysteem waarvan het deel uitmaakt als een groter geheel, waarbij gezondheid voor mensen, dieren én planten vooropstaat. Op deze manier geeft dit wijnhuis invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

 

De Marken / Marche

De Marken is een wijnprovincie in opkomst. Het klimaat voor de wijnbouw is hier uitgesproken gunstig. Een dertiental langgerekte valleien verloopt vanuit de hoge Apennijnen in dwarse richting af naar zeeniveau. Dat betekent dat relatief koele zeewind gemakkelijk tot in de wijngaarden kan doordringen. Je vindt De Marken een beetje weggestopt achter Umbrië, aan de Adriatische kust ter hoogte van Ancona (Marche op zijn Italiaans). Deze streek is niet alleen mooi, er komen ook goede wijnen vandaan.