José Pariente

De wijngaarden van José Pariente liggen in het hart van de Rueda-appellatie, op een hoogvlakte op 750 meter boven zeeniveau. De grond is er vlak en steenachtig en is onderhevig aan een hard landklimaat. In het verhaal van dit wijnhuis staat familie centraal en komen traditie en de passie voor goede wijn samen. De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. Lees meer

José Pariente
José Pariente, Rueda Verdejo DO
Artikelcode 033100
€14,95
José Pariente
José Pariente, Rueda Verdejo DO
€14,95 Prijs per fles
José Pariente
José Pariente, Rueda Sauvignon blanc DO
€14,95 Prijs per fles
José Pariente
José Pariente, Rueda Verdejo Barrica DO
Artikelcode 033110
€26,50
José Pariente
José Pariente, Rueda Verdejo Barrica DO
€26,50 Prijs per fles

 

Ambachtelijke wijnen

In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. De Verdejo is een inheemse variëteit die met inzet en toewijding gecultiveerd is om witte wijnen van grote elegantie, frisheid en complexiteit van te maken. José  hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken.

 

José Pariente: van vader op dochter

José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda.

 

Witte wijnen uit de Rueda

Met een passie voor innovatie en door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën, maakt Bodegas José Pariente vijf uiteenlopende witte wijnen gemaakt van Verdejo en van Sauvignon Blanc. Vijf unieke uitingen van het temperament van het terroir en tegelijkertijd een expressie van het feit dat de familie het land, de wijnstokken en de variëteiten waarmee men werkt én de kunst van het maken van wijn prefect begrijpt.

 

Wijngaarden

De ruim 30 jaar oude wijngaarden wordt gekenmerkt door een platform van losse stenen, is arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hogere niveaus. Het plaatselijke klimaat, continentaal met een Atlantische invloed, dwingt de wijnstokken tot diep in de ondergrond te reiken op zoek naar water.