Farnese Vini

Farnese Vini is een professioneel wijnbedrijf dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis uit Zuid-Italië. Ze zijn diverse keren uitgeroepen tot beste wijnproducent van Italië en diverse wijnen hebben medailles en internationale trofeeën gekregen. Mede daardoor hebben ze nationale en internationale bekendheid gekregen. Hun thuisbasis is Castello Caldora, een kasteel uit de 16de eeuw in de Abruzzen waar de geschiedenis nog springlevend is. Lees meer

Farnese Vini
Farnese Vini, Vanita Pecorino IGT
Artikelcode 5415
€6,95
Farnese Vini
Farnese Vini, Vanita Pecorino IGT
€6,95 Prijs per fles
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Primitivo IGP
€7,25 Prijs per fles
Farnese Vini
Luccarelli, Puglia Rosso
Artikelcode 5333
€6,15
Farnese Vini
Luccarelli, Puglia Rosso
€6,15 Prijs per fles
Farnese Vini
Farnese Vini, Vanita Nero d'Avola IGT
€7,95 Prijs per fles
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Negroamaro IGP
€7,25 Prijs per fles
Stapel en combineer uw korting!
wijbundel
5% korting
vanaf 6 flessen
m.u.v. aanbiedingen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Puglia Rosso IGP
€6,25 Prijs per fles
Farnese Vini
Farnese Edizione Cinque Autoctoni
€22,25 Prijs per fles
Farnese Vini
Farnese Vini, Vesevo Falanghina IGT
Artikelcode 5443
€7,50
Farnese Vini
Farnese Vini, Vesevo Falanghina IGT
€7,50 Prijs per fles
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Bianco IGP
€7,25 Prijs per fles
Farnese Vini
Farnese Vini, Vesevo Greco di Tufo DOCG
€12,50 Prijs per fles

Hoogste kwaliteit ingrediënten

De wijnmakers van Farnese Vini gebruiken de hoogste kwaliteit ingrediënten voor hun wijnen. Daarbij maken ze gebruik van lokale druivenrassen, zoals de Montepulciano d’ Abruzzo, Primitivo, Aglianico del Vulture, Fiano en Nero d’Avola. De wijngaarden van dit wijnhuis strekken zich uit in Abruzzen, Puglia, Basilicata, Campania en Sicilië.

 

Zorg en aandacht tijdens het wijnmaken

De druiven worden handmatig geoogst, het liefst in de frisse ochtenduren, zodat de druiven hun maximale aromatische complexiteit behouden. De onbeschadigde trossen gaan gelijk door naar de kelder en worden daar toevertrouwd aan de deskundige handen van de wijnmakers. Dan start het proces van vinificatie. Bij het wijnmaken besteden ze veel zorg en aandacht aan details, daarmee willen ze ‘de smaak en geur van ons land in het glas krijgen,’ aldus de wijnmakers. Proef zelf of het ze dat gelukt is!