Azienda Agricola Anselmi

Roberto Anselmi, eigenaar van Azienda Agricola Anselmi, ziet het als het belang van de streek dat de algehele kwaliteit van de wijnen uit de streek steeds hoger wordt. Waar anderen ruim baan hebben gegeven voor de aanplant van de wereldwijd zo populaire Chardonnay, daar beperkt Anselmi zich tot een bescheiden vijf procent. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Kwaliteit voor kwantiteit

Anselmi is ook een van de weinigen die meer stokken in zijn wijngaarden heeft staan dan officieel is voorgeschreven: vijf tot zevenduizend per hectare. De veel lagere opbrengst per stok levert wijnen op die voller en krachtiger van karakter zijn. Bovendien bevinden al zijn stokken zich op de betere hellingen, dus in de Classico- streek. De kwaliteit van de wijnen wordt in de wijngaarden gemaakt, zo weet Anselmi als geen ander. Dat is ook wat Roberto Anselmi een groot wijnmaker maakt, iemand die zijn vak met fanatisme beoefent.

 

Soave Classico

Witte wijnen uit Soave zijn populair, maar er zijn niet veel kwaliteitswijnen te vinden. Met uitzondering van de wijnen van Anselmi!  De wijnen van Anselmi komen van goede wijngaarden. Deze bevinden zich op de hogere heuvels ten Noorden van het stadje Soave, de streek Soave Classico. De druiven van de San Vincenzo komt uit de omgeving van Monteforte, dichtbij het San Vincenzo altaar. De wijngaard waar de druiven op zijn aangeplant is 54 hectare groot en bevindt zich op hellingen van vulkanische ondergrond met kalksteen.

 

Garganega

Daarnaast maakt Anselmi gebruik van de Garganega, de originele druif van de streek. Deze druif verleent de wijnen bij uitstek een eigen karakter. Soaves Garganega druif voelt zich vooral thuis op een hoogte van ongeveer 350 meter, tegen de toppen van de heuvels aan. Daar is het droog, niet mistig, met een lekker windje om de druiven droog te blazen als het geregend heeft. Een Soave die aan de voorwaarden voldoet is een krachtige, maar ook levendige wijn, vol met mooie fruitaroma’s en frisse zuren. Met deze San Vincenzo zijn ze daar prima in geslaagd!