Wat wordt er bedoeld met oude en nieuwe wijnwereld? - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Ontvang 1 á 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Mar 2024

Wat wordt er bedoeld met oude en nieuwe wijnwereld?

Kort door de bocht is de oude wijnwereld Europa. Hier wordt al eeuwen voor Christus professioneel wijn gemaakt. Met de nieuwe wijnwereld bedoelen we alles buiten Europa. Denk aan Australië, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

 

Vernieuwde manier van wijnmaken

De oude wereld stond over het algemeen bekend door de nuances en subtiliteit in de wijnen. De wijnen uit de nieuwe wereld als wat rechtlijniger en simpeler. Maar dat is al lang niet meer zo. De oude wereld had last van zijn regelgeving, die de afgelopen 20 jaar vernieuwing in de weg stond. In de nieuwe wereld vernieuwden ze de manieren van wijn maken.
 

Kwaliteitswijnen met eigen karakter

Zo kon het gebeuren dat er veel toegankelijke wijnen in Europa kwamen. Inmiddels zijn zowel oude als nieuw wereld behoorlijk aan elkaar gewaagd als het gaat om kwaliteitswijnen. Proef eens een Malbec uit Frankrijk en Argentinië naast elkaar. Of die Chardonnay's uit Amerika, Chili en de Franse Bourgogne. Je staat versteld hoe mooi ze zijn en hoe de verschillen tussen deze gebieden de wijnen hun eigen karakter geven.


Dus... stel je eigen proeverij samen en ontdek het zelf! Kom langs in onze winkel of bestel je wijnen online