Waarom je Zuid-Afrikaanse wijnen écht eens moet proberen! - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Onze winkel is weer open aan de Amersfoortsestraat!

Je bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en maandag: Gesloten

Bekijk hier onze actuele openingstijden rondom de feestdagen.

15 Feb 2024

Waarom je Zuid-Afrikaanse wijnen echt moet proberen!

Wat is Zuid-Afrika toch een bijzonder land. Laatst kwamen er foto’s langs van onze reis naar de Rainbow Nation van een aantal jaren terug. Genietend van een heerlijke lunch bij een prachtig Estate. Uiteraard vergezeld met een heerlijke wijn. Want wijn maken dat kunnen ze in Zuid-Afrika! Een heerlijke en unieke Pinotage, of juist de Chenin Blanc, ookwel Steen genoemd. Ook mooie kwaliteitswijnen van de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz, Chardonnay en Sauvignon Blanc vind je terug. Zelf zijn we erg gecharmeerd van de Estates Spier, Excelsior en Maastricht.

 

Koele bries van zee

Tijdens onze reis deden we o.a. Stellenbosch, Robertson, Paarl en Worchester aan. Zuid-Afrikaanse wijn komt uit de Westkaap, waarvan Kaapstad het kloppende hart is. Alleen hier, vlakbij de oceaan, is het mogelijk om druiven te verbouwen. De zeewind zorgt voor verkoeling in het warme Zuid-Afrikaanse klimaat, en creëert daardoor een ideaal klimaat voor de wijnbouw. Mocht je nog een bestemming zoeken voor je volgende vakantie? Ga dan naar Zuid-Afrika! Of ontdek Zuid-Afrikaanse wijnen thuis, dat kan natuurlijk ook. We bezorgen ze graag bij je thuis of kom langs in onze winkel!