Typisch Italië: voor wijnliefhebbers en gastronomen
Voor deze blog een keer een kant en klaar recept, perfect passend bij de Luccarelli Rosso Puglia. Deze wijn is gemaakt van Primitivo- en Sangiovese-druiven en heeft een verrassend zachte smaak. Heel toegankelijk, een volle body en tegelijk prachtig van kleur. Daarom past deze wijn naast een gezellig borreluurtje uitstekend bij een heerlijke risotto. Wij weten het inmiddels uit eigen ervaring… Meegenieten? U kunt die risotto in een handomdraai op tafel toveren. Oh ja, vergeet niet een paar wijnglazen om de robijnrode Luccarelli Rosso Puglia in te schenken.
Let op: het gebruik van porcini paddenstoelen (200 gram) is aan te bevelen. Zijn deze niet verkrijgbaar? Gebruik dan een mengeling van andere wilde paddenstoelen en doe daar wat gedroogde porcini bij.
Wat heeft u verder nodig?
- 1 gesnipperde ui
- 1 of 2 tenen knoflook
- wat verse gehakte rozemarijn
- 100 gram boter
- 1 groot glas witte wijn
- 500 gram risotto
- zout en peper naar smaak
- 1,5 liter hete bouillon
- parmezaanse kaas
Borstel de paddenstoelen goed schoon en hak ze in kleine stukjes. Fruit de ui, de knoflook en de rozemarijn in de hete boter. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak een paar minuten. Blus met de witte wijn en laat verdampen voordat je de rijst erbij doet. Maak de risotto op de gebruikelijke manier af. Parmezaanse kaas wordt bij dit recept apart opgediend.
Schenk vervolgens de Luccarelli Rosso Puglia in en geniet…mateloos! Deze wijn is voor slechts € 4,99 te verkrijgen bij Wijnwinkel Barneveld. Geen zin in risotto? In combinatie met een mooie doorgerijpte kaas is ‘ie ook echt genieten!