Wijnblog - Pareltjes uit de Moezel – Rieslings van Karp-Schreiber - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Onze winkel is weer open aan de Amersfoortsestraat!

Je bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en maandag: Gesloten

Bekijk hier onze actuele openingstijden rondom de feestdagen.

08 Feb 2024

Pareltjes uit de Moezel – Rieslings van Karp-Schreiber

In 2018 kwam Jobst Karp op ons pad. Een jonge, ambitieuze wijnmaker uit het Duitse Moezelgebied. Na jaren van werken in wijngaarden in Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland is hij terug bij zijn roots. Zijn doel? Naast zoete, ook knisperend droge Rieslingwijnen maken.

 

Wijnhuis uit 1664

Sinds 1664 heeft zijn familie een wijnhuis aan de Moezel. Al die jaren ervaring proef je duidelijk terug in hun kwaliteitswijnen! Tradities die het bewaren waard zijn, blijven bewaard bij Weingut Karp-Schreiber. Aan de andere kant gebruikt de familie ook nieuwe technologieën om hun prachtige Moezelwijnen te maken.

 

 

Moezel: uniek terroir voor wijnbouw

In de ‘Mosel’ wordt al sinds de Romeinen wijn verbouwd. De wijngaarden van Weingut Karb-Schreiber liggen op de beroemde leistenen hellingen van o.a. de Brauneberger Juffer. Dit terroir met een zacht, mild klimaat, schept al jaren unieke omstandigheden voor de groei van de druiven.

 

 

De leisteen slaat overdag warmte op en geeft dit in de koele nachten weer af. De veelal Rieslingdruiven bloeien hierdoor eerder dan op andere plekken en rijpen hierdoor langer. Dit geeft de druif mooie zuren. Met als resultaat: unieke, frisse, aromatische wijnen, fruitig met een vleugje mineralen en een laag alcoholgehalte.

 
Droge Rieslings

Met de komst van Jobst in het bedrijf heeft Weingut Karb-Schreiber dus nu ook heerlijke droge Rieslings in portfolio. Uiteraard hebben ze ook halfdroge en zoete wijnen in hun assortiment, zoals een zoete Auslese. Ontdek ook de heerlijke witte Duitse wijnen van de hand van familie Karb-Schreiber!

Naast de Rieslings van Karp-Schreiber hebben we uiteraard meer Rieslingwijnen. Bekijk al onze Rieslingwijnen