Wijnblog - Brand in onze winkel - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Onze winkel is weer open aan de Amersfoortsestraat!

Je bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn:

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en maandag: Gesloten

Bekijk hier onze actuele openingstijden rondom de feestdagen.

22 Aug 2020

Brand in onze winkel

 

Update 30 maart 2021: Amersfoortsestraat 

Jullie zijn vast benieuwd wat de stand van zaken is rondom ons pand aan de Amersfoortsestraat. We zijn nu bijna 8 maanden verder na de brand en hebben heel wat gesprekken en onderhandelingen met de verzekering gehad. Afgelopen week konden we dat afronden. Daar zijn we blij mee, want we weten nu financieel waar we aan toe zijn.

 

Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of we het pand gaan herstellen of dat we daar gaan nieuwbouwen. Aan de ene kant is het een karakteristiek pand, waar we liever geen afscheid van willen nemen. Aan de andere kant moet, behalve een paar buitenmuren, alles vernieuwd worden. Op die manier gezien is nieuwbouw ook een goede optie. Hoe dan ook, we zijn er achter de schermen mee bezig. Als we nieuws hebben, laten we dat weten! Heb je nog vragen, stel ze gerust via de mail of in onze winkel.


Update 23 oktober: We gaan 3 november weer open!

We hebben goed nieuws over onze tijdelijke winkel! Vanaf dinsdag 3 november kun je terecht aan de Tulpenstraat 10! De komende week werken we er hard aan om met de gemeente de laatste puntjes af te stemmen en het pand sfeervol in te richten. We zijn er erg blij mee dat we je ruim voor de Kerst weer kunnen verwelkomen in onze (tijdelijke) winkel!

De Tulpenstraat is een zijstraat van de Kallenbroekerweg en ligt vlakbij de Gamma. Navigeer je route hier. Je kunt ook op déze locatie gratis voor de deur parkeren!

Onze openingstijden:

  • Dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag 9.00 - 17.00 uur
  • Zondag en maandag gesloten

We kijken er enorm naar uit om je weer te ontmoeten in onze winkel!!

We houden ons in onze winkel aan de geldige Coronamaatregelen? U en jij ook? Zo houden we elkaar gezond!

   

Stand van zaken Amersfoortsestraat 65

Uiteraard willen we graag weer terug naar ons plekje aan de Amersfoortsestraat! De afgelopen periode hebben we ons vooral gericht op het openen van een tijdelijke locatie. Na de drukke Kerstperiode gaan we verder met onze winkel aan de Amersfoortsestraat. Daar hebben we al wel wat eerste dingen voor uitgezocht, maar een plan hebben we nog niet. Dit is anders dan de Barneveldse Krant vrijdag 16 oktober (zonder ons medeweten) in een artikel schreef. We houden je op de hoogte! 

 

Update 24 september: Geduld hebben ;-(

Het pand aan de Amersfoortsestraat 65 is helemaal leeg. Alle stellingen, kasten etc. zijn schoongemaakt. De brandlucht is helaas niet weg. Van voor tot achter stinkt het enorm. We zijn nu aan het uitzoeken wat er moet gebeuren om deze brandlucht weg te krijgen en vooral hoelang dat duurt. Muren, isolatie, plafonds en een deel van het dak moeten allemaal vervangen worden om die geur weg te krijgen. Ook het elektrawerk, de pui en de deuren zullen vernieuwd moeten worden. De verzekering moet daar ook nog iets van vinden, dus voorlopig kunnen we daar nog niet mee starten.

 

Status tijdelijke winkel

Intussen wachten we op de gemeente en de verzekering om verder te kunnen met een tijdelijke winkel. We moeten geduld hebben en dat is lastig! We willen jullie namelijk graag weer ontmoeten. Als we nieuws hebben, laten we het weten via de nieuwsbrief, social media of deze blog. Bestel totdat onze tijdelijke winkel open is, online je wijn en speciaalbier.

En… wil je zien waar we ons magazijn en kantoor hebben? Kom langs aan de Tulpenstraat 10!

   

Update 1 september: De oorzaak is bekend! 

Het onderzoek naar de oorzaak is afgerond. De brand is veroorzaakt door inductie, een elektrische ontlading van onweer zonder inslag. Daardoor ontstond er overspanning op het elektriciteitsnetwerk en dat heeft brand veroorzaakt aan de bedrading in onze winkel. Dat heeft zitten smeulen in onze winkel en heeft uiteindelijk tot brand geleidt.

 

Herstel

Uit het afgeronde roetonderzoek blijkt dat het roet in het plafond, (voorzet)muren en isolatie is gaan zitten. Dit moet allemaal vernieuwd worden, want anders krijg je de geur hiervan niet kwijt. Dat zal naar verwachting tot 2021 duren.

 

Tijdelijke locatie

We zijn met de gemeente in gesprek over een tijdelijke locatie. Het gaat zeker nog een aantal weken duren voordat we duidelijkheid krijgen waar we onze tijdelijke winkel mogen vestigen. Dat hadden we uiteraard liever anders gehad, maar we moeten dus nog even geduld hebben. 

 

Online bestellen

Tot die tijd kun je online bestellen via deze site. Staat je gewenste product er niet tussen, mail dan naar [email protected]. Dan gaan we het op die manier voor je regelen.

Onze zakelijke klanten kunnen op de gebruikelijke manier bij ons bestellen.

 

Bereikbaarheid

Ons kantoor en magazijn is ingericht op Tulpenstraat 10 in Barneveld. Daar kun je ook een evt. online bestelling afhalen, als je dat wilt. We zijn bereikbaar via mail ([email protected]) en telefoon (0342-490060).

   

Update 22 augustus:

Wat hebben we veel gedaan in de afgelopen week! Naast intensief contact met de verzekeraar en schade-experts is er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en de roetverontreiniging. De formele afhandeling van de brand hebben we daarmee bijna afgerond. Daarnaast is de hele voorraad wijn en andere dranken weggehaald, de winkel is nu helemaal leeg. 

 

Nu kunnen we vooruit gaan kijken. We hopen komende week een tijdelijke locatie voor de winkel te vinden. We laten uiteraard weten wanneer we weer open gaan! In de tussentijd kun je online bestellen, dan bezorgen we je bestelling bij je thuis (uiteraard allemaal nieuwe flessen!).

 

Ons kantoor en magazijn is ingericht op Tulpenstraat 10 in Barneveld. Daar kun je ook een evt. online bestelling afhalen, als je dat wilt. We zijn bereikbaar via mail ([email protected]) en telefoon (0342-490060).

 

Aan de Amersfoortsestraat kan vanaf nu schoongemaakt en weer opgebouwd gaan worden. Dat zal naar verwachting tot begin 2021 duren. We gaan daar weer een sfeervolle en mooie winkel maken!  Op de foto's hieronder zie je hoe het er nu uitziet.

  

Update 14 augustus: 

In de nacht van woensdag 12 aug. hebben we brand gehad in onze winkel. Achter de toonbank is er door nog onbekende reden brand ontstaan. Daar zijn we uiteraard enorm van geschrokken. Gelukkig waren de politie en de brandweer snel ter plaatse en was het vuur snel gedoofd. Hulde aan de politie en brandweer daarvoor! 

 

Het had veel erger kunnen zijn! We zijn dankbaar dat er geen menselijk letsel is geweest en de brand niet is overgeslagen naar onze buren. Aan de andere kant is de schade groot en is onze voorraad opgegeven, ook al zie je van de schade buiten niet veel.  Naar verwachting kunnen we 4 tot 6 maanden niet open aan de Amersfoortsestraat 65. 

 

Ons kantoor en ons magazijn hebben we nu verhuisd naar Tulpenstraat 10 (onze oude locatie), we gaan nog op zoek naar een tijdelijke winkelruimte in Barneveld, zodat je weer fysiek langs kunt komen om wijn, speciaal bier of gedestilleerd te komen halen! We zijn bereikbaar via email [email protected] en telefonisch 0342-490060. 

 

Tot die tijd kun je online bestellen via deze site (levering vanaf dinsdag 18 aug.) We bezorgen je bestelling gratis in Barneveld dorp, daarbuiten bezorgen we gratis vanaf een bestelling € 75 of € 100 (afhankelijk van je postcode). Bestellingen in de rest van Nederland versturen we per post. Staat je gewenste product er niet tussen, mail dan naar [email protected]. Dan gaan we het op die manier voor je regelen. 

Onze zakelijke klanten kunnen op de gebruikelijke manier bij ons bestellen. 

 

Lieve mensen, we gaan er voor om er weer wat moois van te maken! Alle lieve en bemoedigende reacties en hulp die we krijgen aangeboden doet ons enorm goed. Ontzettend bedankt daarvoor! We hopen jullie snel weer te ontmoeten in onze tijdelijke winkel. Bestel in de tussentijd gerust online (graag zelfs!).  

Groeten,

Team Wijnwinkel Barneveld

 

Update 12 augustus:

Helaas hebben we in de nacht van 11 op 12 augustus nacht brand gehad in onze winkel. Daar zijn we uiteraard enorm van geschrokken. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en was het vuur snel gedoofd. Hulde aan de politie en brandweer daarvoor! De rook- en roetschade is wel flink.

 

De komende dagen zullen we een hoop moeten regelen en is onze winkel gesloten. We houden jullie op de hoogte wanneer we weer zover zijn om jullie van mooie wijnen en andere dranken te kunnen voorzien. Wat bedrijven betreft, je kunt je bestelling per mail doen ([email protected]). Dan kijken we samen wat mogelijk is.

 

Op dit moment worden we overstelpt met lieve berichtjes, mailtjes en telefoontjes. Ontzettend bedankt iedereen voor al het meeleven! We lezen ze allemaal, maar hebben nu niet uitgebreid de tijd om te reageren. We vragen jullie begrip daarvoor. We houden jullie op de hoogte.

Foto:AberMedia