Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Maison Bouachon, 'La Maurelle' Crozes-Hermitage AOP

Maison Bouachon, 'La Maurelle' Crozes-Hermitage AOP

€22,50 Prijs per fles

Donkerrode wijn met de geur van kersen, pruimen, groene kruiden en vanille. In de smaak proef je gerijpt fruit, een licht hintje van pepermunt geeft deze wijn een plezierige frisheid. Met milde tannines is deze volle wijn mooi in balans.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
  • Klanten geven ons een 9,7
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Rhônewijnen: Maison Bouachon

Bouachon uit Châteauneuf du Pape in de Rhônevallei. Daar kon je tot eind 19de eeuw de beste wijnvaten van de regio vinden. De beste wijnmakers kochten bij dit huis hun wijnvaten. Vanaf 1898 gaat deze familie zelf de vaten vullen met de beste selectie druiven. Maison Bouachon is dan geboren. De familie maakt slim gebruik van hun grote netwerk in het hele Rhônegebied om aan de beste druiven te komen. Het wijnhuis groeit en groeit en de eigen kelders worden al snel te klein.

 

AOP Crozes-Hermitage: gerenommeerde wijnen de Rhône

De AOP Crozes-Hermitage is een gerenommeerde wijnstreek gelegen in het noorden van de Rhône-vallei in Frankrijk. Dit gebied staat bekend om zijn verfijnde en veelzijdige wijnen, die zowel rode, witte als rosé varianten omvatten. Crozes-Hermitage omringt de prestigieuze Hermitage-heuvel met bodems variërend van graniet op de heuvels tot klei en kiezel in de lager gelegen delen.

Rhônewijn van Syrah

De rode wijnen van Crozes-Hermitage zijn voornamelijk gemaakt van de Syrah-druif, die bekend staat om zijn krachtige aroma's van zwarte bessen, peper en kruiden. Deze wijnen kunnen variëren van fris en fruitig tot rijk en stevig, afhankelijk van de vinificatie en rijping. Voor witte wijnen worden Marsanne en Roussanne druiven gebruikt, die zorgen voor wijnen met bloemige en honingachtige aroma's en een goede zuurgraad.

De AOP Crozes-Hermitage biedt wijnen van hoge kwaliteit, die zowel in hun jeugd als na enkele jaren rijping zeer smaakvol zijn.

 

     

Wijnsoort Rode wijn
Land Frankrijk
Wijnregio Rhône
Druivensoort Syrah
Oogstjaar Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar!
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 13% vol.
Serveersuggesties Serveer deze wijn bij krachtige en gekruide gerechten, wild, gevogelte en gerijpte kaas.
Proefnotities Donkerrode wijn met de geur van kersen, pruimen, groene kruiden en vanille. In de smaak proef je gerijpt fruit, een licht hintje van pepermunt geeft deze wijn een plezierige frisheid. Met milde tannines is deze volle wijn mooi in balans.
Wijnhuis Maison Bouachon
Bewaarpotentieel 6-8 jaar
Vat rijping 3 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten