Weingut Jakob Neumer

De geschiedenis van Weingut Neumer telt inmiddels drie generaties wijnliefhebbers. In 1991 namen Lucia Neumer en haar man Hubertus Weinmann het wijngoed van haar ouders over. Gelijk start Hubertus met het omzetten naar biologische wijnbouw. Hij wilde evenwicht brengen tussen schadelijke en nuttige insecten en de vruchtbaarheid van de bodem verhogen én behouden.

 

De zonen Theo, Paul en Felix nemen de taken van hun ouders over. Zij besluiten om een stapje verder te gaan dan hun ouders, namelijk om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Vanaf 2017 zijn de wijnen van Weingut Neumer gecertificeerd Demeter.

Lees meer

Riesling en Pinot Noir

Naast de traditionele druivenrassen als Riesling en Silvaner bestaat er een voorliefde voor de druivenrassen Pinot Noir (Spatburgunder) en Chardonnay. De drie broers hebben de visie van hun vader Hubertus overgenomen van ‘het gecontroleerd nietsdoen’, ze grijpen zo weinig mogelijk in in de wijnkelder en laten het natuurlijke proces zoveel mogelijk zijn gang gaan.

 

Wijngebied Rheinhessen

Wijngebied Rheinhessen is met 26 duizend hectare wijnbouw het grootste wijnbouwgebied van Duitsland. Dit gebied is lang ‘de wijnschuur van Duitsland’ genoemd, vanwege de hoge opbrengsten. Op dit moment is er een generatie jonge wijnboeren die gaan voor minder opbrengst, maar voor hoge tot zeer hoge kwaliteit. Daarnaast kent het gebied relatief veel bio-wijnboeren.