Sacchetto

Het wijnhuis: Sacchetto

We nemen je mee naar Veneto, het wijngebied dat in het Noordoosten van Italië ligt, tussen het Gardameer en Venetië. Daar vinden we in het stadje Trebaseleghe het wijnhuis Sacchetto. Opgericht rond 1920 door Sisto Sacchetto. Inmiddels is zoon Filiberto aan het roer en hij ontwikkelt vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw Sacchetto tot een mooi wijnhuis met een breed assortiment aan wijnen. Ook zoon Paolo heeft een passie voor wijn en samen houden ze zich bezig met o.a. de wijnselectie.

Lees meer

Veneto en Friuli

De druiven voor de wijnen van Sacchetto komen uit meerdere streken. Uit Veneto komen o.a. de Chardonnay en Pinot Grigio (Pinot Gris), ook maken ze rode wijn van het lokale druivenras Raboso. Uit Friuli komen de druivenrassen Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Cabernet en Merlot. Alle wijnen gaan naar de thuisbasis in Trebaseleghe, waar ze worden opgevoed, verzorgd en gebotteld.

 

Karakter van de druiven

Dit wijnhuis vervaardigt op een moderne manier wijn met respect voor traditie. Dat zie je o.a. terug in het feit dat hun wijnen het karakter van de druiven tonen, omdat deze optimaal in hun waarde worden gelaten. Met als resultaat wijnen met fruit en een zuiver en fris karakter. De wijnen zijn vervolgens gebotteld op stijlvolle slanke flessen, een uitstraling die hun kwaliteit waardig is.

 

  Bestel snel en simpel Sacchetto op www.desmaakvangoedewijn.nl Bestel snel en simpel Sacchetto op www.desmaakvangoedewijn.nl