Le Contesse

Het wijngoed Le Contesse, sinds 1976 in eigendom van familie Bonotto, bestaat al vanaf 1300 ten tijde van de Republiek Venetië. De eerste aangeplante druivenrassen waren Marzemina, Recandina, Rabosa en Pignola Nera. Druiven die je nu niet vaak meer tegenkomt. Deze oude wijngaarden hadden een systeem ‘tirella’ genoemd. De wijnranken groeiden op een prieel of hekwerk, tegenwoordig bekend onder de naam trellis.  

Lees meer

Wijngaarden van adel

De eerste wijngaard die familie Bonotto kocht, was van de Gravin van Venetië. Zo komt het wijnhuis Le Contesse aan haar naam. Tegenwoordig heeft het bedrijf 155 hectare wijngaarden verdeeld over acht gemeenten, een uiterst moderne kelder en productieruimten, en verkoopt ze haar stille en mousserende wijnen over de hele wereld. De wijngaarden liggen voor een deel aan de rivier de Piave, deze ontspringt in de Dolomieten in de provincie Belluno.

 

Prosecco en meer

De huidige generatie van de familie Bonotto, Davide en Francisca, heeft de ambities hoog liggen. Davide en Francisca willen wijn van topkwaliteit blijven maken. Het wijnhuis staat o.a. bekend om de beroemde Italiaanse mousserende wijn Prosecco. Maar ook hun stille wijnen zijn van een mooie kwaliteit.