Krohn

Krohn Port

Wist je dat Nederland op nummer drie staat voor wat betreft de import van Port? Alleen Denemarken en het Verenigd Koninkrijk halen meer van deze wijn uit Portugal. Niet zo gek, want Port is hartstikke lekker. “Maar port is toch een super oubollige drank” hoor ik je denken. “Super ouderwets, wat alleen gedronken wordt door ouwe wijven!” Nou niks daarvan! De meeste port wordt bij ons verkocht aan mensen jonger dan 50 jaar. En dat snappen wij heel goed, want port is gewoon heel erg lekker. Lees meer

Krohn
Krohn Port, Lágrima sweet white
€12,75 Prijs per fles
Krohn
Krohn Port, Colheita 2006
€28,75 Prijs per fles
Krohn
Krohn Port, 10 Años
€20,95 Prijs per fles
heerlijk
Krohn Krohn Port, LBV (Late Bottled Vintage)
Krohn
Krohn Port, LBV (Late Bottled Vintage)
€15,80 Prijs per fles
Krohn
Krohn Port, Colheita 2010
€26,95 Prijs per fles
Stapel en combineer uw korting!
wijbundel
5% korting
vanaf 6 flessen
m.u.v. aanbiedingen
Krohn
Krohn Port, Colheita 1999
€37,50 Prijs per fles
Krohn
Krohn Port, Colheita 1983
€69,75 Prijs per fles
Krohn
Krohn Port, Colheita 2005
€28,75 Prijs per fles

 

De rivier Douro en Rio Torto

In het achterland van Porto, 70 km landinwaarts heeft rivier de Douro een zijtak: Rio Torto. Hier ligt het eigen wijnhuis “Quinta do Retiro”. Aan de steile oevers van de rivier vind je de eigen wijngaarden. Hier staan de wijnstokken aangeplant die zorgen voor de kenmerkende kwaliteit van deze port. Na de oogst worden de druiven geperst en op houten vaten gelegd in de “Quinta”. De rijping van het vat gebeurt in Vila Nova de Gaia, nabij Porto. Hier ligt de port decennia lang te rijpen tot ze uiteindelijk gebotteld in de fles naar Nederland komt.

 

Gerijpte oude port 

Wij verkopen port van het huis met voorheen de naam Wiese & Krohn, nu Krohn. Geen grote naam in het wereldje, maar een mooi kleinschalig familiebedrijf. Het bedrijf is in 1865 opgericht door twee Noren, Theodor Wiese en Dankert Krohn. Het huis is bekend om zijn grote voorraad gerijpte, oude port en om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding. Er liggen in de kelders van Krohn nog vaten port uit het oogstjaar 1892! Zo oud hebben wij ze niet, maar je vind mooie Colheita of aged Tawny op onze site. Heb je ze liever wat jonger, daarvoor hebben wij heerlijke Ruby of Late Bottled Vintage. Mocht je op zoek zijn naar port uit een bepaald jaar, neem dan even contact met ons op.