Domaine Chainier

Domaine Chainier, een familiebedrijf dat is gevestigd in de streek Touraine, een wijngebied rond de stad Tours, in het hart van de Loire regio. Vader en moeder Chainier hadden een prachtig ‘wijnhuwelijk’; hij komt uit de Bordeauxregio, zij uit de Cognacstreek. Samen hebben ze een aantal kastelen en wijnhuizen met in totaal 250 ha. wijngaarden in Touraine.  Een gebied dat bekend staat om de rijke historie, talrijke kastelen en natuurlijk wijn!

Lees meer

Domaine Chainier
Clos du Gaimont, Vouvray sec AC
Artikelcode 241210
€12,95
Domaine Chainier
Clos du Gaimont, Vouvray sec AC
€12,95 Prijs per fles
Domaine Chainier
Clos du Gaimont AOC Vouvray moelleux
€15,25 Prijs per fles

 
Generatie op generatie

Inmiddels is hun zoon Pierre Chainier aan de leiding. Overladen met de kennis en ervaring van eerdere generaties maakt hij samen met zijn team prachtige wijnen!

 
Roc de Châteauvieux

Eén van de Châteaux van Domaine Chainier is Roc de Châteauvieux. De 60 ha. wijngaarden van dit wijnkasteel liggen in het meest westelijke gedeelte van het Tourainewijngebied. De wijngaarden liggen op de linkeroever van de Cher, een zijrivier van de rivier de Loire. De druiven profiteren van het koelere klimaat in het westelijke deel, terwijl ze veel zon opvangen doordat de wijngaarden op het Zuiden en Zuid-Westen liggen.