Deakin Estate

Aromatische wijnen met een flinke dosis exotisch fruit, het Deakin Estate uit de Australische wijnregio Victoria staat bekend om deze typisch Australische wijnen. Het landgoed Redcliffs beslaat 600 ha waarvan op 350 ha druivenstokken zijn aangeplant. Het landgoed staat verder vol met prachtig citrusfruit, zoals sinaasappelen, mandarijnen, citroenen en grapefruits.

Lees meer

Deakin Estate
Deakin Estate Moscato
€7,95 Prijs per fles

Sinds 1980 is Deakin Estate serieus bezig met wijnproductie, daarvoor verkochten ze hun druiven als tafeldruiven. De kwaliteit is opgeklommen en in 1994 werden de eerste wijnen van dit estate onder eigen label op de markt gebracht. Leuk feitje: Alfred Deakin was de eerste minister van Australië aan het einde van de 19de eeuw. Hij stimuleerde boeren van buiten Australië om in deze vruchtbare streek te investeren. De familie Yunghanns heeft dat gedaan en is nog steeds in bezit van het estate.

 

Het gebied: Mildura in Victoria

Victoria, de belangrijkste wijnprovincie van Australië. In een land met een warm klimaat zoeken wijnbouwers de koelste plekken op. In het geval van Australië dus zoveel mogelijk zuidelijk. De meeste wijngaarden liggen niet al te ver van zee, om zo optimaal te profiteren van de koelte van het water. In Victoria is er ook een deel met een continentaal klimaat, het is er heet en droog. In dit gebied in het noordwesten van Victoria, Mildura genoemd, ligt het Deakin Estate.

 

Veel wijnbouwers irrigeren hun druivenstokken, omdat de druiven anders verdrogen. Het water komt uit de rivier de Murray die door dit gebied loopt. Door de druiven vroeg te oogsten, zo rond eind januari / begin februari (dat zou op het noordelijk halfrond eind juli / begin augustus zijn), behoudt je de frisse zuren in de wijn.

 

De druif Moscato

Moscato (of Moscatel) is een populaire druif in Australië. De Moscatodruif staat bekend om z’n aangename zoetje. Het geheim? Een korte gisting! De wijn houdt zo wat restzoet over van de suiker die is overgebleven in het sap. En aangezien niet alle suikers zijn omgezet in alcohol heeft deze wijn een laag alcoholpercentage van 6%. Om te zorgen dat naast het aangename zoet ook lekkere frisse zuren behouden blijven, worden de druiven vroeg geplukt (eind januari).