Conti Zecca

De wijnen van Conti Zecca komen uit de buurt van de stad Lecce, middenin de hak van Italië. Conti Zecca is hier één van de weinige familiebedrijven. De familie verhuisde in de 15e eeuw van Napels naar Apulië, en sinds 1580 maken ze wijn op dit domein in het hart van Salento.

Lees meer

Generatie op generatie

Het begon met Francesco Antonio Zecca in 1580. Inmiddels zijn we generaties verder en heeft de Zecca familie veel betekent voor de ontwikkeling van het gebied. Deze inzet bracht deze familie in 1884 zelfs een adellijke titel, door Paus Leone LEO XIII aan hen gegeven. In 1940 is er een grote moderniseringsslag gemaakt en vandaag de dag is het bedrijf in handen van de 4 broers Zecca: Alcibiade, Francesco, Luciano en Mario.

 

Salento in Puglia

Conti Zecca heeft momenteel 4 familie landgoederen, genaamd Cantalupi, Donna Marzia, Saraceno en Santo Stefano, samen goed voor 320 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen in het land van Leverano, in het hart van Salento. De druiven die hier groeien zijn inheemse druivenrassen, zoals Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera en Malvasia Bianca.