Conte Leopardi

Ingekapseld tussen de heuvels en de zee in de regio Le Marche ligt het wijnhuis Conte Leopardi. Hier, aan de oostkust van Midden-Italië, leeft de familie Leopardi Dittajuti al generaties lang. De wortels van de familie reiken zelfs ver terug naar de 5e eeuw. 

 

Vandaag de dag wordt Conte Leopardi gerund door Piervittorio Leopardi Dittajuti en werkt al in het bedrijf sinds de jaren ‘80, toen zijn vader het bedrijf nog leidde. Hij beschouwt de wijngaarden als de motor voor het wijnhuis. Alles wat ze in de kelder doen, hangt af van het werk in de wijngaarden.

Lees meer

NIEUW
15%korting
korting
Conte Leopardi Conte Leopardi, 'Lac' Lacrima di Morro d'Alba
Conte Leopardi
Conte Leopardi, 'Lac' Lacrima di Morro d'Alba
€10,50 €8,95 Prijs per fles
Inheemse druif
16%korting
korting
Conte Leopardi Conte Leopardi, 'Ver' Verdicchio Classico DOC
Conte Leopardi
Conte Leopardi, 'Ver' Verdicchio Classico DOC
€8,95 €7,50 Prijs per fles
NIEUW
17%korting
korting
Conte Leopardi Conte Leopardi, 'Fructus' Rosso Conero
Conte Leopardi
Conte Leopardi, 'Fructus' Rosso Conero
€11,50 €9,50 Prijs per fles

Monte Conero in de Marken

Conte Leopardi verbouwt zowel internationale als inheemse druiven op een totaal van 45 hectare wijngaarden aan de voet van de Monte Conero, vlakbij de Adriatische Zee.  De bodem is rijk aan kalksteen en mergel. Het typisch mediterrane klimaat, met zijn zee-invloeden en temperatuurschommelingen, draagt bij aan de optimale rijping van de druiven.

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Verdicchio is de druif van de Marken. De beste wijngaarden liggen in de herkomstbenamingen Verdicchio di Matelica en Verdicchio dei Castelli di Jesi. Deze wijn van Conte Leopardi komt specifiek uit die laatste. De wijnstokken staan op lichte mergelgronden. De druiven worden geoogst wanneer de optimale rijpheid is bereikt, meestal half september.

 

Het druivenras Montepulciano

Conte Leopardi maakt ook een aantal rode wijnen, waaronder een Rosso Conero. Deze wijn is gemaakt van 100% Montepulciano. Het is een volle rode wijn met aroma’s van rijp zwart fruit, Mediterrane kruiden en stevige, zwoele tannine.