Cantine Teanum

Cantine Teanum, de naam doet vermoeden dat het om een historisch wijnbedrijf gaat met invloeden vanuit de oude Romeinen, maar niks is minder waar. Het is een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië, ofwel Puglia. Met behulp van de modernste technologie en ouderwets vakmanschap, maken ze wijnen die aansluiten bij de wensen van de huidige wijnliefhebber. Oude wijngaarden met hun authentieke lokale druivensoorten zijn in ere hersteld.

Lees meer

‘Onze wijnen vertellen ons verhaal’

Donato Giuliani, oenoloog/wijnmaker van Cantine Teanum: “Onze wijnen vertellen ons verhaal. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met ons terroir en onze passie. Onze wijnen zijn een uitgebalanceerde combinatie van duurzame kwaliteitswijnbouw, moderne wijntechnologie en een uitgebreide kennis van wijnmaken. Als je deze elementen samenvoegt, mondt dat uit in 6 wijnlijnen, elk met hun eigen unieke eigenschappen.”

 

Pugliawijnen

De wijngaarden van Cantine Teanum liggen in het noorden van Puglia, in Capitanata. Daar groeien verschillende druivensoorten op de mooie Pugliaanse hellingen o.a. Nero di Troja, Negroamaro, Primitivo, Montepulciano, Sangiovese, Syrah, Merlot, Carbernet Sauvignon. De witte wijnen worden gemaakt van Trebbiano, Malvasia, Bombino, Falanghina, Chardonnay en Fiano.

 

Falanghina

De wijngaarden van Cantine Teanum liggen in het noorden van Puglia, in Capitanata. Daar groeien verschillende druivensoorten op de mooie Pugliaanse hellingen waaronder de Falanghina. Falanghina is een authentieke druivensoort die zich volledig heeft aangepast aan het zuid Italiaanse klimaat. Letterlijk is de betekenis van de naam ‘ondersteunde druivenstok’. Door moderne vinificatietechniek heeft men het rijke en unieke karakter weten te benadrukken.

 

Proef de passie in de wijnen van Cantine Teanum!