Bodegas Piedemonte

Op de vlakte tussen de Pyreneeën en de rivier de Ebro vind je de wijngaarden van Bodegas Piedemonte. De vruchtbare heuvels, steenachtige bodems en het warm en gematigde klimaat geven de wijnstokken wat ze nodig hebben om kwaliteitsdruiven voort te brengen. O.a de inheemse druiven Viura, Moscatel, Tempranillo en Garnacha.

Lees meer

Actie
13%korting
korting
Bodegas Piedemonte Bodegas Piedemonte, 'Gamma' tinto DO Navarra
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte, 'Gamma' tinto DO Navarra
€7,95 €6,95 Prijs per fles
actie
13%korting
korting
Bodegas Piedemonte Bodegas Piedemonte 'Gamma' blanco DO Navarra
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte 'Gamma' blanco DO Navarra
€7,95 €6,95 Prijs per fles
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte Reserva DO Navarra
€13,50 Prijs per fles
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte 'Cuatro Tierras' DO Navarra Crianza
€9,95 Prijs per fles

Krachten bundelen

Bodegas Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De moderne kelders hebben een opslagcapaciteit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde rvs vaten. Daarnaast liggen er in de kelder 4000 eikenhouten vaten.

 

Wijngebied Navarra

Het wijngebied Navarra is een van de grote wijngebieden in het noorden van Spanje. In totaal zijn er 22.500 hectare wijngaarden aangeplant. Dat deze plek zeer geschikt is voor het verbouwen van druiven, bewijst de geschiedenis. De Romeinen plantten in de 2de eeuw voor Christus al wijngaarden aan om hun troepen in Noord-Spanje van wijn te voorzien!

 

Poëzie in een fles

Santiago Labari van Bodegas Piedemonte omschrijft de wijnen poëtisch: “Achter elke fles schuilt veel meer dan alleen druivensoorten en rijping op vaten. De zonsondergangen in de herfst, maanverlichte nachten, een zomerse bries, het huilen van de wijnstokken aan het einde van de winter. De magie die geen woorden kent, maar die in elk glas van onze wijnen kan worden gedronken.”