Bodegas Pandora

Bodegas Pandora is omgeving door wijngaarden en het landschap van Castilië. Castilië is de Spaanse regio waar de wijnstreek Rueda onderdeel van is met haar Denominación d’Origin Rueda. De wijnmakers van Pandora gaan in alles voor kwaliteit. Dat begint al in de wijngaard waar ze niet voor de maximale oogst gaan, maar voor een lagere opbrengst van betere kwaliteit. Daarnaast hebben ze in het productieproces veel aandacht voor nieuwe technieken om kwaliteitswijn te maken.

 

Verdejo, dé witte druif van de Rueda

In de wijngaarden groeit voor het grootste deel Verdejo, de koning van de witte druivenrassen in de Spaanse regio’s Castilië en Léon. Ook staat er een aantal druivenstokken met Sauvignon Blanc aangeplant. De oudste wijnstokken zijn uit 1980 en gemiddeld zijn ze 25 jaar oud. Volgens Pandora hebben druivenstokken van deze leeftijd een ideale balans tussen productie en kwaliteit.

 

Wijnstreek Rueda

In 1980 krijgt de Rueda de D.O status (Denominación de Origen). Dit wijngebied ligt in het hart van de Spaanse regio Castilla y Leon. Vlak land en heuvels, dat typeert de wijnstreek Rueda. De rivier de Duero (Duoro in Portugal) stroomt door deze lieflijke wijnstreek. De (frisse) witte wijnen van de Rueda rekent men tot de mooiste van Spanje. Van vooral de Verdejo druif, maar ook van Sauvignon Blanc en Viura (Macabeo). Deze witte wijnen drink je jong. Wijnen uit Rueda komen op o.a. door moderne vinificatietechnieken (roestvrijstalen tanks, in de koelere nachten oogsten).

 

     

 

Geen producten gevonden...