Bel Colle

De broers Franco en Carlo Pontiglione stonden samen met Giuseppe Priola in 1976 aan het begin van Bel Colle. Hun ideologie is om kwaliteitswijn te ontwikkelen met respect voor traditie, maar daarin ook te luisteren naar de wensen van de consumenten. Dit wijnhuis produceert o.a. een Barolo van de bekende wijngaarden Monvigliero, een witte Arneis en een Barbera d’Alba. De Barbera d’Alba is gemaakt van 100% Barberadruiven die op de heuvels van Langhe groeien.

Lees meer

Barolo wijn uit Piemonte

Barolo uit de wijnstreek Piemonte is wereldberoemd en staat bekend als de koning der wijn. De wijn is genoemd naar het kleine stadje Barolo en ondergaat traditioneel een lange houtrijping en kan lang bewaard worden. De zachte maar toch sterke tannines geven spanning en sensatie.

 

Wijngaard Monvigliero

In de regio Verduno is er een gebied dat het best bekend staat voor de productie van de Barolo wijn: Monvigliero. De wijngaarden in Monvigliero liggen tussen de 300 en 350 meter boven zeeniveau en worden beschouwd als de ‘Grand Cru’ van de Verduno.

 

Mediterrane invloed aan de voet van de bergen 

De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 50 jaar en de zandsteen gebaseerde bodem bestaat uit kalkhoudende mergel. Het is het meest continentale klimaat van Italië met betrekkelijk koelere zomers en winters dan elders in het land. De Mediterrane invloed wordt afgewisseld met invloed van de omliggende bergen. Van de Nebbiolodruiven van deze wijngaard wordt deze prachtige Barolo gemaakt, die wereldwijd hoog aangeschreven staat (o.a. James Suckling, Robert Parker en de Wine Enthusiast).

 

Witte wijn uit Piemonte: Roero Arneis

Een zeldzame en typisch Piemontese wijn verkregen uit de gelijknamige Arneis druif. De druiven zijn geteeld in de heuvels van Langhe en Roero in het wijngebied Piemonte. De druif Arneis heeft zijn oorsprong in de omgeving van Roero. In de achttiende eeuw produceert de hele streek de Arneis. Dat is dan een zoete wijn, naar de smaak van die tijd. De wijn van de Arneis druif zoals wij die vandaag de dag kennen is droog, fris en delicaat, naar de wensen van deze tijd.