Blog

Lenotti in je achtertuin

Het leek me wel wat…een wat frisse en zonnige voorjaarsdag en dan even buiten zitten. De zonnestralen zijn nog best fris, maar bij iedere ademteug proef je iets van het voorjaar. Net voor het naar buitengaan had ik een stuk zalm in de oven gedaan. Lekker stoven, wat knoflook, verse basilicum en peper en zout erover en klaar! De oven doet de rest.lenotti
Om vast wat in de stemming te komen, pakte ik een witte wijn uit de koelkast. Jan van de Wijnwinkel Barneveld zei me: ‘Probeer deze maar eens, uit de kelders van Lenotti’. Dat heb ik geweten…de eerste slok is een daalder waard. Eerst even ruiken; fris met een flinke vleug perzik. Wit zoals wit bedoeld is.
In onze achtertuin stond ie daar te stralen, mijn glas met deze Colle dei Tigli Bianco del Veneto. Ik deed mijn ogen dicht en waande me even aan de oever van het Gardameer, in het plaatsje Bardolino. Daar waar de Lenotti’s hun wijndomein hebben. Als je er in de buurt bent zeker een bezoek waard. Na mijn eerste slok was ik maar wat blij dat ik ook in Barneveld terecht kan voor deze prachtwijn! Oelala…
Perzik, bloemen, tropisch fruit zoals mango, maar tegelijk is het zeker niet zoet. Er zitten frisse zuren in de fles, wat de balans best goed maakt. Kijk, Wijnwinkel-Jan weet dat ik niet echt een witte-wijn-drinker ben. Maar toch was dit een schot in de roos.

 

posizione03_bigHeerlijke frisse witte wijn, wit zoals wit bedoeld is. Colle dei Tigli Bianco del Veneto ruikt naar perzik en bloemen en smaakt licht en fruitig met een vleugje honing. De aroma’s van tropisch fruit komen goed tot zijn recht, maar worden fraai in balans gehouden door zijn frisse zuren en een licht tinteltje.
Onderkant formulier
In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. Dit vakmanschap resulteert in een serie mooie wijnen, waaronder de witte wijn Colle dei Tigli Bianco del Veneto

Deel dit bericht:
e-differenceLenotti in je achtertuin