Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Intruso, Rueda Verdejo DO

Intruso, Rueda Verdejo DO

€7,95 Prijs per fles

Frisse Spaanse Verdejo. Sappig en rijp met aroma’s van ananas, peer en gele appel en wat tonen van mango. Mooi in balans en een minerale toon versterkt de lange afdronk.

wijbundel
Stapel je korting!
5% korting vanaf 6 flessen
m.u.v. de aanbiedingen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis bezorging in het dorp Barneveld vanaf € 20. Daarbuiten vanaf een bestelling van € 75 / € 100 (afhankelijk van je postcode)
  • Klanten geven ons een 9,8
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Bodegas Juan Gil

Een wijn wordt als eerste ‘gemaakt’ in de wijngaard. De wijngaarden van Bodegas Jual Gil liggen op een hoogte van 700 tot 850 meter op een zanderige en kalkstenen bodem. Aan de oppervlakte liggen veel stenen. Voordeel hiervan is dat de grond weinig voedingsstoffen bevat en veel water opslaat, ideaal voor de diepwortelende druivenstokken.  

 

Wijngebied Rueda

Het Ruedagebied is het koninkrijk van de Monastrell, een druif die zich hier thuis voelt en waarvan bijna alle rode wijnen van dit wijnhuis van gemaakt zijn. Naast de 40 jaar oude wijnstokken van Monastrell, groeien er ook Syrah, Cabernet, Merlot en Petit Verdot druiven. Voor de witte wijnen is o.a. de Verdejo aangeplant.

 

Moderne technieken

De wijnen van dit wijnhuis zijn gemaakt met moderne technieken: er is een nauwkeurige temperatuur controle, RVS tanks en perfecte hygiëne tijdens het hele proces zorgen elk jaar voor een hoge kwaliteit.

 

Verdejo druif

De wijngaarden met Verdejo bevinden zich in het westen van Segovia. De bodem bestaat uit zand bedekt met alluviale kiezels. De voedingsarme bodem in combinatie met de sterk schommelende temperaturen, het kan in de nacht wel 25 graden kouder zijn dan overdag, geven deze wijn de frisheid waar de Verdejo om bekend staat.

 

  

Wijnsoort Witte wijn
Land Spanje
Wijnregio Rueda
Druivensoort Verdejo
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 13,5% vol.
Serveersuggesties Geniet van deze wijn bij zeevruchten, zoals gevulde mosselen, oesters, garnalen of coquilles. Past ook goed bij rijst, pasta en visgerechten.
Proefnotities Frisse Spaanse Verdejo. Sappig en rijp met aroma’s van ananas, peer en gele appel en wat tonen van mango. Mooi in balans en een minerale toon versterkt de lange afdronk.
Wijnhuis Bodegas Juan Gil
Bewaarpotentieel 2 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten