We zijn open onze tijdelijke locatie: Tulpenstraat 10! Je bent van harte welkom.
Dinsdag t/m vrijdag: | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag: | 09:00 - 17:00 |
Zondag en maandag: | Gesloten |
We zijn open onze tijdelijke locatie: Tulpenstraat 10! Je bent van harte welkom.
Dinsdag t/m vrijdag: | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag: | 09:00 - 17:00 |
Zondag en maandag: | Gesloten |
Intens en complexe geur met hints van rood fruit, ceder hout met pruimen. Genereuze smaken van rood en zwart fruit gevolgd door specerijen, vijgen, dadels en gestoofde pruimen. Mooie levendige wijn met zijde zachte tannines met een prachtig lange afdronk.
Wijn uit Libanon! Zeker niet alledaags. Château Musar is in 1930 opgericht door Gaston Hochar. De locatie voor dit wijnhuis was niks minder dan het historische familiekasteel uit de 18de eeuw. Dit kasteel leent zich perfect voor het maken en opslaan van de wijnen. De wijnkelders liggen vol met prachtige flessen die liggen te wachten op het optimale moment om ze aan wijnliefhebbers over de hele wereld aan te bieden.
Het Château Musar bevindt zich in het midden van Libanon, in de Bekaavallei. Deze vallei bevindt zich strategisch tussen twee bergruggen, die parallel lopen aan de kust van de Middellangse Zee, even ten noorden van hoofdstad Beirut. De hoogte van de wijngaarden zorgt gelukkig voor verkoeling; de wijnstokken groeien op 1000 meter hoogte! De ondergrond van de wijngaarden bestaat uit een mengstel van leem en keien, zodat de druivenstokken uitgedaagd worden om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen.
De achtergrond van Serge, met zijn studie in Bordeaux, verklaart dat de rode wijn in veel jaren een duidelijk Bordeaux-achtige uitstraling heeft, met een krachtig en rijp karakter, ondersteun door fraai hout. Sinds een aantal jaar wordt er ook een witte wijn geproduceerd met een uitgesproken krachtig en aromatisch karakter. Château Musar; een grote naam in de wereld van de wijn!
2002 was een jaar met veel aangename verrassingen. Na vier jaren van droogte kwam er een lange, regenachtige en koude winter die duurde tot juni. De oogst begon daarom bijna twee weken later dan in voorgaande jaren. De drie rassen Cabernet Sauvingon, Cinsault en Carignan zijn een jaar lang apart van elkaar gerijpt op Frans eikenhouten vaten. De blend werd pas gemaakt in de zomer van 2004 en gebotteld in juli en augustus 2005.
De geoogste druiven kenmerken zich door hoge mate van suiker, opwekkende zuren en tannines. Dit maakt dat de wijn voller, rijper en voller is dan verwacht. 2002 is een bijzonder jaar, want een hoog suikergehalte betekent in Libanon automatisch ook minder zuren. Maar niet in 2002, de balans tussen beiden is perfect!
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Libanon |
Wijnregio | Bekaa Valley |
Druivensoort | Cinsault, Cabernet Sauvignon, Carignan |
Oogstjaar | 2002 |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 15-18°C |
Alcoholpercentage | 14% vol. |
Serveersuggesties | Lekker bij kruidige vleesgerechten, steaks van de grill of wat pittige gerechten. |
Proefnotities | Intens en complexe geur met hints van rood fruit, ceder hout met pruimen. Genereuze smaken van rood en zwart fruit gevolgd door specerijen, vijgen, dadels en gestoofde pruimen. Mooie levendige wijn met zijde zachte tannines met een prachtig lange afdronk. |
Wijnhuis | Château Musar |
Bewaarpotentieel | 8-10 jaar |
Vat rijping | 12 maanden |
Allergenen | Bevat Sulfieten |