Blog

Cantina di Negrar, het vernieuwende voorbeeld van de Valpolicella

Vooruitstrevend, jong, fris en hip. Cantina di Negrar is met de Corvina en Garganega wijnen een nieuwe weg ingeslagen. ‘Wij willen de wereld de potentie laten zien van de Valpolicella. Er is zoveel meer mogelijk met de druiven uit deze streek dan we tot nu toe hebben laten zien.’

Wijnmaker Daniele Accordini is gedreven en enthousiast en heeft één grote droom. ‘Ik wil met Cantina di Negrar het toonbeeld worden voor deze regio. Niet alleen voor de wijndrinkers en de critici, maar ook voor andere wijnmakers in deze streek. Juist daarom ben ik zo trots op deze twee nieuwe wijnen.´ Waar in de Valpolicella altijd blends worden gemaakt van verschillende druiven, heeft Accordini het nu aangedurfd om van de Corvina druif en Garganega druif twee zuivere wijnen te maken. ´Spannend, maar het is gelukt! Deze zuivere, lichtere wijnen passen door hun frisse tonen perfect bij lichte maaltijden. We hebben ze specifiek gemaakt voor de jongere consument.

De Italiaanse wijnmaker is opgegroeid in de wijngaarden. ´Ik kan me geen ander leven voorstellen. Gelukkig maar, want dit is het mooiste vak op aarde! Iedere generatie in onze familie probeert een stukje vernieuwing door te voeren. Vroeger deed mijn vader alles met de hand. Prachtig, het was echt een stuk vakwerk. Je proefde alles terug in het eindresultaat. De wijnen zijn nog steeds ambachtelijk, maar we werken nu meer machinaal. Iedere generatie probeert ook zijn eigen draai te geven aan de wijn. Ik wil vernieuwen en ook de jonge, moderne wijndrinkers aanspreken. Wijnen zijn tegenwoordig lichter dan vroeger. Daarin wil ik meegaan. Zo zullen we altijd blijven vernieuwen.´

Cantine di Negrar ‘Corvina’ Veronese Rosso
Druif: 100% Corvina

Een lekkere kruidige rode wijn met tonen van vanille en amarena kersen. De milde smaak is opvallend zacht en rond. Deze wijn is een uitstekende begeleider van gestoofd en gegrild vlees, maar ook lekker bij de borrel.

Cantine di Negrar ‘Garganega’ Veronese Bianco
Druif: 100% Garganega

Een witte wijn met een rijke, frisse smaak en de geur van wilde perzik en lichte tonen van bloemetjes. Lekker bij gegrilde groenten, vis of pasta, maar ook heerlijk voor bij de borrel.

Deel dit bericht:
jan van den brinkCantina di Negrar, het vernieuwende voorbeeld van de Valpolicella